Jimmy Whitelle, Ken Dohertylle ja Yuan Sijunille ammattilaiskortit

Kirjoittanut: Päiväys: 15/04/2017
Ken Doherty | FinnSnooker.com

Kuusinkertainen MM-finalisti Jimmy White sekä vuoden 1997 maailmanmestari Ken Doherty saavat kahden vuoden ammattilaispaikat. Barry Hearn julkaisi kaksikolle myönnetyt legendojen villit kortit MM-turnausta edeltäneenä päivänä.

Legendojen villejä kortteja myönnettiin alun perin kolme. Stephen Hendry ei käyttänyt korttiaan lainkaan ja Steve Davis käytti jonkin aikaa kunnes lopetti uransa, joten kaksikon kortteja ei enää uusittu. Kortti myönnettiin myös James Wattanalle, joka pelaa kiertueella edelleen legendan statuksella. Alkujaan tiedotettiin että kortteja voidaan myöntää enintään neljä. Maksimimäärästä olisi siis edelleen yksi käyttämättä.

Sekä vuonna 1980 ammattilaisena aloittanut White että kymmenen vuotta myöhemmin kiertueella aloittanut Doherty olisivat tippuneet Main Tourilta ensimmäistä kertaa pitkien uriensa aikana, ellei kaksikolle olisi myönnetty villejä kortteja. 54-vuotias White on edelleen varsin suosittu pelaaja, ja urallaan kymmenen rankingturnausta voittanut englantilainen ansaitsee todellakin legendan arvonimen. 47-vuotiaalla Dohertyllä turnausvoittoja on puolestaan kymmenen, ja hän on tullut brittiyleisölle tutuksi myös BBC:n riveistä. Molemmat ovat parhaimmillaan olleet maailmanlistalla toisella sijalla.

Kahden vuoden ammattilaispaikan sai myös Yuan Sijun, joka voitti Aasian U21-mestaruusturnauksen. 16-vuotias kiinalainen iski turnauksen finaalissa neljä vähintään 50 pisteen sarjaa ja kukisti maanmiehensä Fan Zhengyin 6-2. Villeillä korteilla useita ammattilaispelaajia urallaan voittanut nuorukainen on yltänyt muun muassa amatöörien nuorten MM-turnauksen puolivälieriin.

Turnauksen välierissä Pakistania edustava Muhammad Naseem Akhtar hävisi Fan Zhengyille 1-5 ja thaimaalainen Pongsak Chongjairak Yuan Sijunille 2-5. Yhteensä turnauksessa oli pelaajia 12 maasta.

Kuva: Monique Limbos

Unibet tarjoaa snooker-vedonlyöntiin rutkasti pelikertoimia sekä suoria livelähetyksiä koko kauden. FinnSnookerin sivujen kautta uusille asiakkaille on tarjolla huikea 100% snooker-bonus 100€ asti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *