Lyu Haotian takaisin Main Tourille

Kirjoittanut: Päiväys: 30/04/2017
Lyu Haotian | FinnSnooker

Kiinan vasta 19-vuotias Lyu Haotian palaa Main Tourille voitettuaan amatöörien Aasian-mestaruuden. Hän vietti aiemmin kaksi kautta Main Tourilla, mutta kahden amatöörinä vietetyn välivuoden jälkeen hän pääsee ensi kaudella takaisin ammattilaisten joukkoon.

Lyu voitti Aasian mestaruusturnauksen finaalissa toisen entisen ammattilaisen Pankaj Advanin 6-3. 31-vuotias intialainen biljardilajien monilahjakkuus vietti Main Tourilla muutaman vuoden mutta lopetti, koska hän ei halunnut sitoutua vain yhteen biljardimuotoon niin voimakkaasti. Parhaimmillaan Indian Openin puolivälieriin edennyt Advani oli neljättä kertaa Aasian mestaruusturnauksen finaalissa, mutta voitto jäi tälläkin kertaa saamatta. Lyu teki muutaman hienon sarjan ja voitti pari tasaista erää. Otteluvoiton hän ryösti viimeisellä mustalla.

Qatarissa järjestetyn turnauksen välierissä Lyu voitti Mohamed Shehabin – entisen ammattilaisen ja viime vuoden finalistin – 5-3 ja Advani Mohammad Bilalin 5-0. Entisistä ammattilaisista mukana olivat myös 24-vuotias Thanawat Thirapongpaiboon, toinen thaimaalainen Issara Kachaiwong, Bahrainin Habib Subah sekä Qatarin Ahmed Saif, jotka kaikki tippuivat jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Lyu Haotian nousi snookerkansan tietoisuuteen vuonna 2012 voitettuaan 14-vuotiaana Kiinassa järjestetyissä turnauksissa useita huippunimiä saatuaan turnauksiin villejä kortteja. Hän kukisti muun muassa Marco Fun, Michael Whiten ja Dominic Dalen. Samana vuonna kaikkien aikojen nuorimpana voitettu alle 21-vuotiaiden amatöörien maailmanmestaruus toi kiinalaiselle kahden vuoden ammattilaisoikeuden, mutta alku oli vaikea. Kiinalainen tosin eteni pienessä Zhengzhou Openissa peräti finaaliin asti. Toinenkaan ammattilaiskausi ei suuria ilonaiheita tarjonnut, joten nuorukainen tippui pois kiertueelta.

Yhteensä Aasian mestaruusturnauksessa oli pelaajia 22 maasta. Mukana oli myös poolin puolelta paremmin tunnettu Marlon Manalo, joka teki paluun snookerin pariin pitkän tauon jälkeen. Turnauksen vuonna 2000 voittanut filippiiniläinen tippui tällä kertaa kuitenkin jo lohkovaiheessa.

Kuva: Monique Limbos

Unibet tarjoaa snooker-vedonlyöntiin rutkasti pelikertoimia sekä suoria livelähetyksiä koko kauden. FinnSnookerin sivujen kautta uusille asiakkaille on tarjolla huikea 100% snooker-bonus 100€ asti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *