MM-kisat: avausviikonlopun tärpit

Kirjoittanut: Päiväys: 14/04/2017
Mark Selby | FinnSnooker.com

Snookerin MM-kisat alkavat perinteisesti lauantai-aamuna, kun hallitseva maailmanmestari Mark Selby aloittaa urakkansa Irlannin Fergal O’Brienia vastaan. Heti avauspäivien ohjelmistossa riittää kiehtovaa seurattavaa, tässä muutama poiminta vedonlyöntivinkkien kera! 

Selby aloittaa mestaruutensa puolustamisen

Viime vuoden MM-turnaus huipentui Mark Selbyn toisiin mestaruusjuhliin. Leicesteriläinen on suurimpia ennakkosuosikkeja tänäkin vuonna, ja aloittaa turnauksena lauantaina Fergal O’Brienia vastaan. Kokenut O’Brien pääsi Crucibleen vaikeimman kautta: jo toisen kierroksen karsintaottelu Tian Pengfeitä vastaan ratkesi vasta yön pikkutunneilla, ja viimeisellä karsintakierroksella irlantilainen selvisi voittajana snookerhistorian pisimmäksi muodostuneesta katkaisuerästä David Gilbertiä vastaan.

Vaikka O’Brien onkin valmis repimään ja raastamaan viimeiseen asti, osaa konkari myös breikinteon. Tästä osoituksena toimii viime vuoden UK Championship, jonka toisella kierroksella O’Brien kokosi Barry Hawkinsia vastaan kasaan käsittämättömät viisi sadan pisteen breikkiä.

Selvää kuitenkin on, että tulee ottelusta sitten tarkka taktinen taisto tai breikintekokilpailu, Selby on vastustaan askeleen tai pari edellä. Karsintoihin valtavasti energiaa käyttäneen O’Brienin on vaikea nähdä tosissaan haastavan maailman ykköspelaajaa.

Vedonlyöntisuositus: Selbyn vähintään viiden erän voitolle saa Coolbetillä kertoimen 1.82. 

Maguire hakee revanssia skottien taistossa 

Vielä reilu kymmenen vuotta sitten Stephen Maguiren maailmanmestaruus tuntui olevan vain ajan kysymys. Sen sijaan mies, jonka Ronnie O’Sullivan ennusti tulevan dominoimaan lajia, on luisunut viime vuosina tasaisesti kauemmas lajin absoluuttiselta huipulta. Cruciblessa Maguire on joutunut kestämään pettymyksen toisensa jälkeen: viimeiset neljä turnausta ovat päättyneet avauskierroksen tappioon, ja näistä kolme katkaisuerässä.

Kaksi vuotta sitten tielle osui nimenomaan tämän vuoden vastustaja Anthony McGill. Tuolloin sijoitettu pelaaja oli Maguire, mutta nyt osat ovat vaihtuneet. Maguire selvisi karsintaurakastaan ilman suurempia ongelmia, ja saattaakin hyötyä sekä pelituntumasta että kolmen otteluvoiton antamasta momentumista.

McGill on näyttänyt jo ensimmäisellä kahdella MM-esiintymisellään, että tuntee olonsa mukavaksi Cruciblessa, joten luvassa on tiukka taisto kahden taidoiltaan hyvin tasaisen pelaajan välillä.

Vedonlyöntisuositus: Jos ottelussa pelataan vähintään 17 erää, saa rahansa takaisin 1.78-kertaisena. 

Kiinan superteini ensimmäistä kertaa Cruciblessa

Yan Bingtao huipentaa hurjan tulokaskautensa ensiesiintymisellä Sheffieldin snookerpyhätössä. 17-vuotias tulevaisuuden tähti on toiseksi nuorin MM-kisoissa pelannut pelaaja, ja kohtaa avauskierroksella vuoden 2005 maailmanmestarin Shaun Murphyn. 

Murphyn kausi on ollut kohtuullinen. The Magician on voittanut yhden turnauksen, ensimmäistä kertaa järjestetyn Gibraltar Openin, ja on edennyt tasaisin väliajoin pitkälle turnauksissa. Aivan parasta Murphya ei tällä kaudella kuitenkaan ole nähty, olisiko nyt 34-vuotiaan englantilaisen aika iskeä?

Bingtao on jo kerennyt ottaa parikin isoa voittoa Murphysta, toissa vuoden Champion of Championsissa sekä tämän kauden German Mastersissa. Jos kiinalainen pääsee nopeasti yli ensimmäisen MM-esiintymisen aiheuttamista perhosista, voi ottelusta tulla Murphylle vaikea.

Vedonlyöntisuositus: Bingtaolle tarjotaan 2.5 freimin tasoituksella kerrointa 1.95. 

Kuva: Monique Limbos

MM-turnauksen otteluohjelma ja tulokset 

Unibet tarjoaa snooker-vedonlyöntiin rutkasti pelikertoimia sekä suoria livelähetyksiä koko kauden. FinnSnookerin sivujen kautta uusille asiakkaille on tarjolla huikea 100% snooker-bonus 100€ asti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *