MM-turnaus jatkuu: poimintoja toiselta kierrokselta

Kirjoittanut: Päiväys: 22/04/2017

Snookerin MM-turnaus lähestyy puolivälin krouviaan. Paljon draamaa on jo nähty, mutta suurimmat jännitysnäytelmät ovat vielä edessä päin. Toinen kierroskin tarjoilee jännitystä vielä muutaman päivän ajan, tässä ajatuksia jäljellä olevista otteluista. 

Stephen Maguire – Rory McLeod

Stephen Maguire toppuutteli avausottelunsa jälkeisessä lehdistötilaisuudessa journalisteja, jotka halusivat jo tiedustella miehen mielipiteitä tulevasta kohtaamisesta Judd Trumpia vastaan. Maguiren jarruttelu oli paikallaan, sillä Trump hävisi yhdessä viime vuosien suurimmista yllätyksistä Rory McLeodille lukemin 10-8.

Toisen kierroksen ottelun asetelma on kiehtova. Toisaalta Maguire näkee tilanteessa varmasti suuren mahdollisuuden: MM-karsinnat teroittivat skotin peliä, ja nyt toisella kierroksella on vastassa ennakolta hyvinkin voitettavissa oleva vastustaja. On kiistaton tosiasia, että hyvänä päivänä Maguiren tulivoima on liikaa McLeodille.

Toisaalta McLeod pääsee otteluun ilman minkäänlaisia  paineita, vain nauttimaan ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Maguire on myös tunnettu yhtenä kiertueen kovimmista kuuma-kalleista, ja skotin olo ”Hammaslääkärin” vastaanotolla voi käydä tukalaksi, jos ottelu pelataan McLeodin ehdoilla.

Mark Selby – Xiao Guodong

Tuntuu, että siitä on kulunut jo pitkä aika, kun Mark Selby avasi MM-turnauksen ottelullaan Fergal O’Brienia vastaan. Selby oli ylivoimainen avausottelussaan, eikä karsintataistostaan väsyneestä Ferginatorista ollut minkäänlaista vastusta hallitsevalle mestarille.

Guodongiin pätevät pitkälti samat sanat: kiinalaisen ei tarvinnut edes olla parhaimillaan voittaessaan Ryan Dayn selkein 10-4 lukemin. Kummankaan pelaajan vireestä on siis vaikea sanoa avausottelun perusteella paljoa.

On kuitenkin helppo arvella, että Selbyllä löytyy vaihdelaatikosta enemmän vaihteita siinä vaiheessa, kun tilanne käy totiseksi. Guodong on osaava pelaaja, ja antaa varmasti Selbylle paremman vastuksen kuin O’Brien, mutta englantilainen jatkanee mestaruutensa puolustusta vielä puolivälierissäkin.

Barry Hawkins – Graeme Dott

Tästä todellisesta Crucible-spesialistien kohtaamisesta on lupa odottaa korkeatasoista ja jännittävää vääntöä. Hawkins on ollut viime vuosien tasaisimpia suorittajia MM-kisoissa, ja on vuodesta 2013 eteenpäin pelannut joka kerta vähintään puolivälierissä. Miehen tekniikka on dynaamisuudessaan kaunista katseltavaa, ja parhaimmillaan Hawkinsin on vaikea uskoa lyövän mitään ohi.

Dott on ollut viime vuosina kaukana parhaastaan, mutta takataskusta löytyy silti kolme MM-finaalipaikkaa, ja kruununa vuoden 2006 maailmanmestaruus. Mies itsekin ihmetteli avausottelunsa jälkeen, mikä saa hänet loistamaan aina nimenomaan Cruciblessa. Dott on raudanluja kilpailija, ja vaikka mies ei enää breikkejä rakennakaan entiseen malliin, osoitti avausottelu että mies pystyy hyvänä päivänä yhä haastamaan huipputason pelaajia: Ali Carteria ei etenkään MM-kisoissa kukaan voita heppoisella pelillä.

Hawkins on eittämättä nykyään miehistä tehokkaampi pisteiden kerääjä, mutta Dott pystyy taktisella silmällään ja ovelalla ja tarkalla pitkällä pelillään haastamaan Eagle Eyen tiukkaan taistoon. Hawkins on ennakkosuosikki, mutta peli ei ole niin selvä, kuin kerroinasettelu antaisi olettaa.

Vedonlyöntisuositus: Dottin voittoa voi Coolbetillä pelata hulppealla kertoimella 4.75. 

Neil Robertson – Marco Fu

Robertson sai avauskierroksella hyvän lämmittelyn turnaukseen: debytantti Noppon Saengkham kärsi odotetusti alussa ensikertalaisen perhosista, ja Robertson kerkesi karata vakuuttavalla pelillä tavoittamattomalle karkumatkalle ennen kuin Saengkham sai pelinsä kulkemaan. Heikkoja tuloksia jo pitempään suoltanut Robertson näytti merkkejä vanhasta kunnon Robbosta, ja pääsee yhä etenemään turnauksessa mustana hevosena.

Marco Fu sen sijaan käytti kaikki yhdeksän elämäänsä selvitessään Luca Brecelin hurjasta alkurynnistyksestä avausottelussaan. 7-1 tappioasemasta Fu teki ihmenousun, ja vei lopulta ottelun katkaisuerässä. Edes ottelun loppupuolella Fu ei yltänyt aivan parhaimpaansa, mutta osoitti kuitenkin kykynsä pitää hermonsa kurissa tiukassa paikassa.

Monesti alkuturnauksessa koettu ”säikäytys” johtaa paineiden poistumiseen, ja sitä kautta vapautuneeseen peliin ja hyvään menestykseen. Fu on myös pelannut viimeisessä kolmessa Triple Crown -turnauksessa välierissä, ja on pelannut tällä kaudella uransa parasta snookeria. Parhaimmillaan Robertson saattaa olla pienen hiukkasen Futa kokonaisvaltaisempi paketti, mutta tämän kauden tilastot huomioon ottaen, on ehkä hieman yllättävää että Robertson lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Vedonlyöntisuositus: Fun voittoa voi Coolbetillä pelata kertoimella 2.26. 

Kuva: Monique Limbos 

MM-turnauksen otteluohjelma ja tulokset 

 

Unibet tarjoaa snooker-vedonlyöntiin rutkasti pelikertoimia sekä suoria livelähetyksiä koko kauden. FinnSnookerin sivujen kautta uusille asiakkaille on tarjolla huikea 100% snooker-bonus 100€ asti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *