Palkintoja rohmunneesta Selbystä vuoden pelaaja

Kirjoittanut: Päiväys: 06/05/2017
Mark Selby | FinnSnooker.com

World Snooker palkitsi kauden päätöstilaisuudessaan vuoden parhaita pelaajia. Eniten palkintoja keräsi kukas muukaan kuin Mark Selby, joka teki kauden aikana useita uusia ja sivusi joitakin vanhoja ennätyksiä.

Viisi rankingturnausta kauden aikana voittanut Selby valittiin itseoikeutetusti vuoden pelaajaksi. Hän sai myös toimittajien ja fanien äänestämät vuoden pelaajan palkinnot. Selby oli valittu vuoden pelaajaksi myös vuonna 2013, joten hänestä tuli Ronnie O’Sullivanin ja John Higginsin ohella kolmas pelaaja, joka on saanut kunnian kahdesti. Nykymuotoinen palkintogaala järjestettiin ensi kertaa vuonna 2011.

Vuoden tulokkaastakaan ei ollut epäselvyyttä: palkinnon sai yhden kaikkien aikojen parhaista debyyttikausista pelannut Yan Bingtao, joka keräsi rahaa yli kolme kertaa enemmän kuin kukaan muu tulokas.

World Snooker on palkinnut vuoden tulokkaana ainoastaan pelaajia, jotka eivät ole yhtenäkään kautena aiemmin pelanneet ammattilaisena. Ajoittain tulkinta on johtanut siihen, että parissa yksittäisessä ammattilaisturnauksessa aiemmin pelannut pelaaja ei ole saanut ensimmäisenä kokonaisena ammattilaiskautenaan vuoden tulokkaan palkintoa. Yan olisi samasta syystä voinut menettää tittelinsä: hän sai jo kaudeksi 2015-2016 ammattilaisoikeuden ja pelasi yhdessä turnauksessa (World Cup, jonka Yan voitti), kunnes ammattilaisoikeutta päätettiin lykätä yhden kauden verran, jotta kiinalainen saisi suoritettua opintonsa loppuun. Tällä kertaa maalaisjärki kuitenkin voitti ja Yan sai ansaitsemansa palkinnon.

Vuoden taianomaiseksi hetkeksi valittiin Mark Kingin puhe hänen voitettuaan Northern Ireland Openin. Turnausvoitto oli englantilaisen ensimmäinen, ja sitä edelsi 25 vuoden ammattilaisura. Vuoden suoritus oli puolestaan Anthony Hamiltonin turnausvoitto German Mastersissa. Pari vuotta Kingiä vanhempi Hamilton otti uransa ensimmäisen turnausvoiton 45-vuotiaana 26 vuoden ammattilaisuran jälkeen.

Hall of Fameen valittiin Jimmy White sekä Clive Everton. Lisäksi tilaisuudessa palkittiin kauden aikana maksimin tehneet pelaajat.

Kuva: Monique Limbos

Unibet tarjoaa snooker-vedonlyöntiin rutkasti pelikertoimia sekä suoria livelähetyksiä koko kauden. FinnSnookerin sivujen kautta uusille asiakkaille on tarjolla huikea 100% snooker-bonus 100€ asti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *