Uusi nousu

Kirjoittanut: Päiväys: 10/01/2017

Moi ja hyvää alkavaa uutta vuotta kaikille!

Tässä pitkästä aikaa kuulumisiani snookerveroilta.

Joukkue-SM 2016

Vuoden viimeinen kisa oli Helsingissä järjestettävä Joukkue-SM-kisa. Minun lisäkseni joukkueessa olivat Antti Mannila ja Marko Rautiainen.

Pelasimme lauantain lohkopelit loistavasti häviten vain neljä erää koko päivän aikana. Sunnuntain semifinaali oli tiukka, joka lopulta kääntyi eduksemme 10-8. Tein voittavaan erään urani kolmannen kisassa tehdyn sadan breikin. Finaalissa ei oikeen kukaan päässyt meidän tiimissä enää omalle tasolle, lukuunottamatta tekemääni 95 breikkiä. Hävisimme 10-6 Stadin tiimille, jotka ansaitsivat voiton. Joka tapauksessa peliformaatti oli jokaisen tiimimme pelaajan mielestä onnistunut, sai pelata paljon eri vastustajia vastaan ja kaikilla oli hauskaa.

Saldoksi minulle viime vuodesta jäi viidestä snookerin SM-kisasta kolme kultaa ja yksi hopea, joten todella ylpeä täytyy olla. Tänä vuonna on tietysti vielä mahis parantaa:)

Cabin Open 2017

Pidin jouluna noin viikon tauon pelaamisesta, sai vähän ajatuksia muualle. Viikko ennen vuoden ensimmäistä kisaa treenasin noin 5-8 tuntia päivässä ja matsipeliä koutsini Pessin kanssa. Tämän ansiosta lyöntini ja tekemiseni pöydän ympärillä alkoi vakiintua sille omalle halutulle tasolle ja itseluottamus oli kova, koska toistoja oli niin paljon takana. Halusin saada yhtä hyvän startin uuteen vuoteen kuin viime vuonna kun voitimme Esa Oikarisen kanssa Pari-SM-kisat.

Ja sain sen halutun alun vuodelle. Itse asiassa paremman mitä uskoinkaan. Pelasin ylivoimaisesti elämäni parhaimmat kisat tähän mennessä. Tein turnaukseen 12 yli 50 pisteen sarjaa, joista paras oli 96. Paras otteluni oli semifinaali Juha Erkinmikkoa vastaan, voitin sen 3-0. Sain pidettyä Juhan varsin mainiosti penkillä tekemällä kaksi isoa sarjaa ja pelaamalla hyvää turvapeliä.

Finaalissa kohtasin Heikki Nivan ja odotin matsista kyllä tosi tiukkaa…tai niin varmaan moni muukin odotti. Hävisin kuitenkin puhtaasti 3-0 pelaamalla juuri sen huonoimman matsini finaaliin. Mutta en niinkään sanoisi että häviö oli huonouttani vaan vastustajan hyvyyttä, sillä Heikki pelasi aivan mielipuolisen hyvää seiftiä ja teki paikoista sarjoja. Jälkeenpäin ei niinkään kiinnosta se voitinko vai en vaan se, että miten hyvin pelasin. Siitä jäi tosi hyvä fiilis viikon päästä alkavan Islannin Pohjoismaiden turnausta ajatellen. Varmasti turnauskestävyys myös jo vähän tuli vastan finaalissa.

Viikko aikaa valmistautua kisoihin, toivottavasti saa samanlaisen draivin päälle kisoihin.

Mielestäni parhaimmat treenivastustajat, mitä voisin toivoa, olisivat Suomessa Robin Hull, Heikki Niva ja Juha Erkinmikko. Se on vain harmi homma, kun asuu eri puolella Suomea. Onneksi täällä Jykylässä löytyy myös vastusta monelta ukolta.

Mutta tosiaan syksy oli heikko jakso minulta, en onnistunut missään ranking-kisassa. Ainoaksi muistoksi jäi Pietarin kisan voitto. Osaksi syy oli se, että kisoja oli aivan liian vähän. About kahden kuukauden välein. Ei ollut minkäänlaista kisarutiinia. Onneksi kevät on tiiviimpi ja ulkomaan kisoja on myös kalenterissa. Joulukussa teimme Pessin kanssa hieman tekniikkamuutosta, jonka ansiosta peli on lähtenyt aivan uuteen nousuun. Mahtava tunne pelata jälleen yhtä hyvin kisoissa, mitä pelaan treeneissä…

Kiitos kaikille tukijoille vuodesta 2016!

-Patrik Tiihonen

Unibet tarjoaa snooker-vedonlyöntiin rutkasti pelikertoimia sekä suoria livelähetyksiä koko kauden. FinnSnookerin sivujen kautta uusille asiakkaille on tarjolla huikea 100% snooker-bonus 100€ asti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *