4. päivän ennakko: O’Sullivan aloittaa mestaruusjahtinsa

Stuart Bingham Ronnie O'Sullivan UK Championship
Kuva: Monique Limbos

Snookerin MM-kisojen avauskierros etenee kovaa vauhtia, ja tiistaina turnauksensa avaa muun muassa totutusti turnauksen vahvimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Ronnie O’Sullivan. 

Ronnie O’Sullivan – Craig Steadman 

Viime vuoden tapaan O’Sullivan on vedonlyöntifirmojen suosikki ottamaan uransa kuudennen maailmanmestaruuden, joskaan ei aivan yhtä selkeästi kuin viime vuonna. Loistavan alkukauden jälkeen The Rocket ei ole voittanut vuonna 2015 vielä yhtäkään turnausta, ja on ollut lähellä ylivoimaista parastaan vain hetkittäin puolivälierätappioon Shaun Murphyn käsissä päättyneessä German Mastersissa. Lisäksi muutaman kauden seesteisen jakson jälkeen viime kuukausina on ollut havaittavissa merkkejä siitä, että O’Sullivan ole henkisesti aivan parhaassa mahdollisessa tasapainossa.

Mainos:

Maailmanlistan kakkonen lähtee kuitenkin satavarmasti motivoituneena mestaruusjahtiin, ja avauskierroksen vastustajalla Steadmanilla onkin edessään melkoinen haaste. Viimeisellä karsintakierroksella Jamie Burnettin 10-6 päihittänyt maailmanlistan 81. pelaa ensimmäistä kertaa Cruciblessa, ja pääsee otteluun paineettomassa tilassa. 32-vuotiaan voitto olisi MM-kisojen historian suurimpia yllätyksiä.

Mark Allen – Ryan Day

Viimeisellä karsintakierroksella Jak Jonesin 10-6 voittaneella Daylla riittää hyviä muistoja Cruciblesta; 35-vuotias walesilainen on selvinnyt ”Unelmien Teatterissa” aina puolivälieriin saakka kolme kertaa urallaan. Daylle tämä kausi on ollut tasavahvaa puurtamista, mutta mies saa varmasti uskoa aiemmista onnistumisistaan MM-kisoissa.

Allen oli yhdessä vaiheessa syksyä kiertueen kuumin pelaaja, selvittäen tiensä neljään peräkkäiseen loppuotteluun. Vuosi 2015 on kuitenkin ollut pohjois-irlantilaiselle hiljainen, ja Allen pääseekin lähtemään turnaukseen hieman tutkan alta. Kerran MM-kisojen välierissä pelannut kaksinkertainen rankingturnausvoittaja ei kuitenkaan pääse helpolla avausottelussaan, ja odotettavissa on kiehtova kohtaaminen kahden hyvän breikintekijän välillä.

Mark Williams – Matthew Stevens

Monen mielestä avauskierroksen kiinnostavimmassa otteluparissa vastakkain asettuu kaksi kokenutta walesilaista, jotka kohtasivat MM-finaalissa 15 vuotta sitten. Tuolloin Williams nousi 13-7 tappioasemasta dramaattiseen 18-16 voittoon.

Samoin lukemin myös vuoden 2005 finaalin hävinnyt Stevens on vakiokasvo puhuttaessa parhaasta pelaajasta joka ei ole koskaan voittanut maailmanmestaruutta. Kisapaikkansa 10-5 voitolla Joe Swailista varmistanut 37-vuotias pelasi välierissä viimeksi vuonna 2012, ja toivoo pystyvänsä jälleen yhteen hienoon turnaukseen snookerin Mekassa.

Vastus on kuitenkin äärimmäisen kova, sillä Williams on ollut koko kiertueen tasaisin suorittaja viimeisien kuukausien aikana. Kaksinkertainen maailmanmestari on lähellä parastaan, ja onkin yksi turnauksen mustista hevosista. Stevens ei ole vuosikausiin yltänyt parhaiden vuosiensa tasolle, ja ottelu saattaa repsahtaa rajustikin jos Williams jatkaa huippuvirettään, mutta Stevens on äärimmäisen kokenut kettu, joka on valmis taistelemaan jatkopaikasta kynsin hampain jos Williams antaa siiheen pienimmänkin mahdollisuuden.

MM-kisojen otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliMM-kisojen toinen päivä pulkkaan – McGill ja Dott jatkoon
Seuraava artikkeliEnnakko, osa 2: kuka voittaa MM-turnauksen?