Mannila jälleen snookerin Mestaruussarjan ykkönen Oulussa

Oulun City-Biljardissa järjestetty Mestaruussarjan RG6 oli kuin toisinto aiemmasta tämän kauden Oulun osakilpailusta. Jyväskylän Antti Mannila punnersi voittoon kukistaen edelliskerran tapaan semifinaalissa Timo Salovaaran ja finaalissa Pessi Lyyran, vieläpä samoin eräluvuin kuin viimeksi, 4-1. Patrik Tiihonen paransi jälleen parasta Mestaruussarjasuoritustaan ollen yhden pallon päässä finaalipaikasta. Jopa kisan korkein breikkipistemääräkin oli sama kuin viimeksi, 83, tällä kertaa Timo Salovaaran kepistä lähtöisin.

Lauantain lohkopeleissä pelattiin kolme erää jokaista vastustajaa vastaan ja kaikki pääsivät herkuttelemaan koko lauantaipäivän kisasnookerilla. Salovaara voitti lohkonsa jälleen puhtaalla pelillä ja tykitti tuhdeimman tukun tilastolyöntisarjoja. Viime Oulun osakisan tavoin Tiihonen ja Mika Hummelin taistelivat saman lohkon toisesta jatkopaikasta. Edelliskerralla Hummelin meni yhden erän perusteella jatkoon, mutta tällä kertaa vuorossa oli Tiihonen erän edellä Hummelinia. Toisessa lohkossa Lyyra ja Mannila pelasivat puhtaat pelit ja varmistivat jatkopaikkansa ennen kohtaamistaan viimeisessä pelissä, minkä Lyyra kuittasi niukasti 2-1.

Salovaara ja Mannila tahkosivat neljätuntisen ratkaisuerään venyneen semifinaalin. Salovaara aloitti kontran vahvasti puristaen kolmenkymmenen pisteen johtoon. Mannila kiri kuitenkin johdon kiinni. Salovaara pääsi ratkaisuhetkillä yrittämään viimeisen punaisen pussitusta ”ilmaiseksi”, kun se ohi mennessään ei ollut jäämässä näkyviin. Pallo ei uponnut mutta jäi pussin suulle mustan peittämänä, eikä Mannilalla ollut peruspurkua yhdestä, kahdesta tai useammastakaan vallista. Salovaara oli siinä vaiheessa vankkaakin vankemmin voitossa kiinni. Mannila loihti kuitenkin tilanteeseen kisojen komeimman lyönnin: voimakkaasti sivukierretty lyönti saavutti pääty- ja sivuvalliosumien jälkeen punaisen ja tönäisi sen pussiin. Komea keltaisen pussitus perään tarjosi paikan voittoon, ja Mannila pääsi kuin pääsikin naputtelemaan finaalipaikan miehekkäästi taistelleen Salovaaran nenän edestä.

Mainos:

Lyyra ja Tiihonen pelasivat vielä pidemmän semifinaalin. Lyyra oli menossa 3-1 johtoon, mutta epäonnistui ratkaisevan sinisen pussituksessa. Tiihonen löi pitkän sinisen pussiin ja seuraavalla lyönnillä pitkän pinkin ottaen samalla osuman sivuvallissa kiinni olleeseen mustaan. Musta valui täpärästi keskipussin ylitse, mutta Tiihonen kuittasi sen yli keskelle ja pelin tasoihin. Pikku-Pate meni jo 3-2 johtoon, mutta joutui sen jälkeen kahdesti nöyrtymään mustan pelissä. Viimeistä erää Tiihonen johti jo 45 pistettä, mutta Lyyra pääsi parin kymmenen pisteen sarjalla hajuetäisyydelle. Sen jälkeen pelaajat asensivat vuorotellen vastustajaansa hankaliin snookereihin, joiden myötä peli tasoittui viimeisille väreille. Tiihonen pääsi ensimmäisenä yrittämään ratkaisua vaikealla pinkillä. Ohi mennyt lyönti jätti kuitenkin vastustajalle liian helpon paikan ja Paten vielä tällä kertaa odottamaan ensimmäistä finaalipaikkaansa.

Finaalissa Mannila esiintyi huomattavasti vastustajaansa päättäväisemmin. Hän loi jatkuvasti itselleen breikkipaikkoja ja takoi tasaisen tappavasti pisteitä. Toisen erän Lyyra onnistui voittamaan melko selvästi, ja kahdessa viimeisessä erässä hänellä oli lopussa mahdollisuus tehdä ottelusta tiukka. Puristus ei kuitenkaan riittänyt tuottamaan tarvittavia pussituksia, ja Mannila pääsi lunastamaan paksuimman nipun MM-kisamatkansa vuoksi menettämiään rg-pisteitä. Ensi kisan jälkeen valitaan pelaajia senhetkisen listan perusteella helmikuussa Puolan Wroclawissa järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Suomen kärkisnookeristit voivat nyt vetäytyä hetkeksi öljyämään keppejään ja hiomaan tippejään, kun seuraavat kisat ovat Pari SM:t tammikuun alussa ja Mestikseen palataan tammikuun lopussa.

Kisan tulokset

Provisionaalinen ranking


Edellinen artikkeliHullista ei vastusta Brecelille
Seuraava artikkeliSelby taisteluvoittoon Jonesista, Ebdon pudotti Binghamin