Alan McManusin ura päättyi tappioon – MM-karsinnat puolivälissä

Alan McManus | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

MM-karsinnat saatiin perjantaina puoliväliin, ja karsintojen toinen kierros on muutamaa ottelua vaille pelattu. Päivän otteluissa oli runsaasti panosta, ja monen pelaajan putoaminen kiertueelta varmistui tappion myötä. Oman ottelunsa hävinnyt Alan McManus puolestaan ilmoitti lopettavansa uransa.

Bai Langning – Alan McManus 6-3

Ensimmäistä ammattilaisturnaustaan yli vuoden tauon jälkeen pelaava Bai Langning jatkoi vahvoja otteitaan pudottamalla Alan McManusin jatkosta. 50-vuotias skotti ilmoitti tappionsa jälkeen päättävänsä uransa.

Hyvätasoinen ottelu alkoi tasaisesti. Kahdeksannesta erästä, johon lähdettiin Bain 4-3-johdossa, tuli lopulta tärkeä. Nihkeä erä ratkesi Bain hyväksi vasta väreillä. Seuraavassa erässä McManus pääsi tukevaan johtoon, mutta Bai ryösti erän väreillä ja varmisti jatkopaikan.

Mainos:

Vuodesta 1990 alkaen ammattilaisena ollut Alan McManus menetti tappion myötä paikkansa kiertueella ja ilmoitti lopettavansa komean uransa. Päätös oli syntynyt jo joulun aikoihin. Hän pysyy kuitenkin lajin parissa esimerkiksi brittikanavien selostustehtävissä.

Igor Figueiredo – Robbie Williams 6-5

Igor Figueiredo otti tärkeän voiton hyvätasoisessa ottelussa Robbie Williamsia vastaan. Vasta viimeisellä mustalla Williamsin hyväksi ratkennut pitkä ensimmäinen erä povasi ottelusta nihkeää, mutta sen jälkeen molemmat pelaajat alkoivat tehdä sarjoja toisensa perään. Williams johti peliä tauolla 3-1, mutta Figueiredo tasoitti pian tilanteeksi 3-3.

Williamsin siirryttyä 4-3-johtoon Figueiredo voitti kaksi tärkeää erää peräkkäin. Ensin hän tuli tasoihin voitettuaan pitkän erän väreillä, minkä jälkeen hän siirtyi johtoon ryöstettyään erän väreillä, vaikka Williams oli parin pallon päässä freimivoitosta. Williams tuli vielä suurella sarjalla tasoihin, mutta ottelussa luovuuttaankin esitellyt Figueiredo vei lopulta voiton satasen avulla.

Brasilialainen haastaa seuraavaksi Thepchaiya Un-Noohin. Voittonsa ansiosta hän on lähellä ammattilaispaikan uusimista, mutta paikka ensi kaudelle ei ole vielä varma.

Louis Heathcote – Ashley Carty 6-2

Louis Heathcote vastasi todennäköisesti perjantain parhaasta esityksestä. Hän kukisti Ashley Cartyn, joka ei myöskään pelannut huonosti, lukemin 6-2.

Carty voitti ensimmäisen erän 81 pisteen sarjalla, mutta Heathcote lämmitteli Cartyn sarjan jälkeen pussittelemalla pöydälle jääneitä palloja, vaikka erävoitto olikin jo ratkennut. Seuraavissa erissä Heathcote jatkoi siitä, mihin jäi, ja voitti viisi erää putkeen. Carty kavensi vielä väreillä, mutta viimeiseen erään isketty satanen sinetöi ottelun.

Viime vuonna Crucibleen edenneen Cartyn kausi päättyi Heathcotea vastaan. Hän voinee olla tyytyväinen kauteensa: 25-vuotias englantilainen tuntuu ottaneen seuraavan kehitysaskeleen, vaikka todellinen läpimurto on yhä tekemättä. Heathcote puolestaan käytännössä varmisti voitolla ammattilaispaikkansa seuraavalle kaudelle, mikä tekee erinomaisesta esityksestä entistä vaikuttavamman.

Steven Hallworth – David Grace 6-3

Steven Hallworth yllätti kerran Cruciblessa pelanneen David Gracen lukemin 6-3. 25-vuotias englantilainen pelasi vakuuttavasti ja on hyvässä vireessä juuri oikeaan aikaan.

Hallworth avasi ottelun vahvasti. Hän näytti olevan siirtymässä jo 3-0-johtoon, mutta Grace ryösti kolmannen erän viimeisillä palloilla ja tasoitti sen jälkeen nopeasti tilanteeksi 2-2. Tauon jälkeen Grace siirtyi johtoon, mutta Hallworth tasoitti pian tilanteeksi 3-3.

Seuravat kaksi erää olivat ottelun pisimmät ja ratkesivat vasta väreillä. Hallworth voitti molemmat ja siirtyi erän päähän jatkopaikasta. Kuusikymppinen seuraavassa erässä vei englantilaisen ensimmäistä kertaa urallaan karsintojen kolmannelle kierrokselle, jossa hän haastaa Jordan Brownin.

Kacper Filipiak – Jackson Page 6-5

Kahden nuoren pelaajan, Jackson Pagen ja Kacper Filipiakin, ottelusta tuli tasainen. Peli oli yllättävän hyvätasoinen siihen nähden, että kumpikin on menettämässä ammattilaispaikkaansa ja taiston häviäjä menettäisi sen varmasti.

Puolan Filipiak avasi ottelun väkevämmin ja pääsi vartin tauolle 3-1-johdossa. Pagen tultua tauon jälkeen tasoihin kaksi peräkkäistä erävoittoa veivät Filipiakin lähelle otteluvoittoa. 19-vuotias Page tuli kuitenkin väkisin tasoihin, mutta 87 pisteen sarja katkaisufreimissä vei 25-vuotiaan Filipiakin jatkoon. Hän tarvitsee kaksi voittoa lisää säilyttääkseen paikkansa kiertueella. Seuraavaksi puolalainen haastaa Zhao Xintongin.

Muissa otteluissa voittoihin ylsivät muun muassa Peter Lines, jonka 6-3-voitto Luo Honghaosta tiputti kiinalaisen kiertueelta, sekä Duane Jones, joka nousi hyvällä kirillä 1-4-tappioasemasta 6-4-voittoon Daniel Wellsiä vastaan. Gerard Greene puolestaan voitti James Cahillin 6-5. Tuloksen myötä Cahill menettää ammattilaispaikkansa, kun taas Greene on vielä mukana taistelussa ensi kauden paikoista.

Toisen kierroksen viimeiset ottelut pelataan lauantaina, jolloin myös kolmas kierros alkaa. Ratkaisevat neljännen kierroksen ottelut pelataan tiistaina ja keskiviikkona.

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,,,,,,,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliVideo: Igor Figueiredo keksi mielikuvituksellisen tavan mustan upottamiseen
Seuraava artikkeliTrillerien päivä – Tom Ford hävisi Chang Bingyulle