Allen tiputti maksimin missanneen Higginsin

Mark Allen
Kuva: Monique Limbos

Mastersin toistaiseksi kovatasoisimmassa ottelussa Mark Allen voitti John Higginsin 6-4 ja eteni puolivälieriin. 28-vuotias pohjoisirlantilainen pelasi vahvan ottelun, mutta Higgins haastoi hänet erinomaisesti.

Allen sai avauserässä ensimmäisen paikan, mutta löi helpon mustan ohi eikä saanut tehtyä juurikaan pisteitä. Higgins sen sijaan teki omasta paikastaan 104 pisteen sarjan ja voitti avausfreimin. Seuraavassa erässä skotti teki 132 pisteen sarjan, mutta Allen piti huolen, että ottelu alkoi kolmella perättäisellä satasella, ja kavensi 121 pisteen sarjalla tilanteeksi 2-1.

Higgins sai neljännessä erässä paikan ja tekikin 59 pistettä, mutta kaksi yli 30 pisteen sarjaa tehnyt Allen voitti erän niukasti ja tasoitti viimeisellä mustalla tilanteeksi 2-2. Tauon jälkeinen erä oli nihkeä eikä siinä suuria sarjoja nähty, mutta Allen voitti sen ja siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoasemaan. Higgins kuitenkin tasoitti 96 pisteen sarjalla tilanteeksi 3-3.

Mainos:

Allen siirtyi 88 pisteen sarjalla takaisin johtoasemaan, mutta Higgins johti toista erää 67-7 ja oli erittäin lähellä tasoitusta. Yhden snookerinkin tarvinnut Allen onnistui kuitenkin lopulta voittamaan freimin viimeisellä mustalla ja siirtyi erän päähän jatkopaikasta. Nelinkertainen maailmanmestari ei kuitenkaan luovuttanut vaan aloitti yhdeksännen freimin hyvällä turvapelillä ja sai lopulta paikan. Hän teki 120 pisteen sarjan ja oli erittäin lähellä maksimia, mutta vaikea keltainen ei uponnut. Marco Fu teki aiemmin avauskierroksella maksimin, joten Higginsillä oli mahdollisuus sivuta turnauksen suurinta sarjaa. Vain kerran aiemmin samassa turnauksessa on nähty kaksi maksimia, mutta Higgins ei kyennyt toistamaan temppua.

5-4-tilanteessa alkaneessa kymmenennessä freimissä molemmat saivat alussa paikan, mutta eivät saaneet juurikaan pisteitä. Sen sijaan toisesta tilaisuudestaan Allen teki 65 pisteen sarjan ja voitti erän lopulta selvin lukemin varmistaen puolivälieräpaikkansa.

Allenin 6-4-voittoon päättynyt ottelu oli etenkin alussa todellista ilotulitusta, ja kumpi tahansa kaksikosta olisi voinut voittaa sen. Etenkin kahdeksas freimi, jossa Allen nousi snookerin takaa voittoon, oli ottelun kulun kannalta erittäin tärkeä ja jos se olisi mennyt toisin päin, olisi lopputuloskin voinut hyvinkin olla erilainen. Higginsin tunnelin päässä näkyi jälleen valoa, mutta vieläkään hän ei siitä huolimatta kyennyt kaatamaan ehdotonta huippunimeä. Joka tapauksessa hänen tilanteensa on selvästi valoisampi kuin kauden alussa.

Allen vankisti asemaansa yhtenä turnauksen suosikeista. Hän kohtaa seuraavaksi Ding Junhuin tai Joe Perryn, kunhan kaksikko ensin pelaa keskinäisen ottelunsa. Puolivälieräottelu on ohjelmassa perjantaina.

Mastersin otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliEnnakko: Keskiviikko päättää Mastersin avauskierroksen
Seuraava artikkeliEnnakko: Mastersin puolivälierät käyntiin