Allenille ja Williamsille tappiot China Openin karsinnoissa

Valkeakoskella Mark Williams | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

China Openin karsinnat on saatu päätökseen. 64 karsintaottelusta neljä pelataan vasta pääsarjan yhteydessä, mutta 60 jo pelatusta vain 11:ssä sijoittamaton pelaaja voitti sijoitetun vastustajan.

Muutama rankinglistan kärkinimistäkin kuitenkin tippui jatkosta. Mark Allen hävisi erinomaisesti pelanneelle Mithell Mannille 2-5. Allen kehaisikin vastustajaansa Twitterissä ja totesi, että jos joskus on hyvä aika hävitä, se oli nyt – China Openin jättäminen väliin tarkoittaa huomattavasti pidempää valmistautumisaikaa MM-kisoihin. Mann johti ottelua 3-0, mutta Allen kavensi voittamalla seuraavan erän ja hieman myöhemmin nousi vielä toistamiseen erän päähän 2-4-lukemiin. Mann kuitenkin voitti seitsemännen erän ja eteni jatkoon.

Myös Mark Williams tippui jatkosta hävittyään Martin O’Donnellille 3-5. 1-3-tappioasemasta 5-3-voittoon noussut O’Donnell voitti kaksi viimeistä erää väreillä, viimeisen viimeisellä mustalla. Williamsista tulikin Allenin ja turnauksen väliin jättäneen Ronnie O’Sullivanin ohella kolmas top 16 -pelaaja, joka ei ole mukana China Openin pääsarjassa.

Ross Muir murskasi Jamie Burnettin 5-0 ja otti vasta kauden viidennen voittonsa ammattilaisvastustajasta. David Morrisin 5-3 voittaneelle James Wattanalle voitto oli puolestaan kauden toinen ammattilaisesta. Graeme Dott nousi 1-4-tappioasemasta 5-4-voittoon vasta yhden voiton kauden aikana ottanutta Jimmy Whitea vastaan.

Kyren Wilsonin ja Anthony Hamiltonin välisessä ottelussa tehtiin historiaa. Hamilton voitti avausfreimin 58 pisteen sarjalla, mutta sen jälkeen ottelussa nähtiin ennätykselliset kuusi peräkkäistä satasta. Edellinen ennätys oli viisi, mihin oli pystytty kaksi kertaa. Wilson teki ensin 103 ja 108 pisteen sarjat, Hamilton seuraavaksi 137:n, Wilson 125:n, Hamilton 123:n ja Wilson vielä tasan sadan pisteen sarjan. Vielä seuraavassakin erässä oli paikka sataseen, mutta Wilsonin sarja jäi 68 pisteeseen. Joka tapauksessa nuorukainen eteni 5-3-voitolla pääsarjaan.

Ricky Walden voitti Barry Pinchesin 5-4 ja eteni pääsarjaan Suomen Robin Hullia vastaan. Rod Lawler puolestaan voitti Hammad Miahin 5-4 katkaisufreimin uusintamustalla ja Ian Burns tiputti Fergal O’Brienin myöskin 5-4-lukemin vasta viimeisillä palloilla ratkenneessa ottelussa. O’Brien ja Burns tekivät yhteensä yhdeksän vähintään 50 pisteen sarjaa – keskimäärin yksi per erä.

Duane Jones oli yllättää David Gilbertin, joka kuitenkin voitti ottelun 5-4. Sean O’Sullivan puolestaan johti Mark Joycea 3-1 ja oli erittäin lähellä 4-1-johtoasemaa, mutta erä kuitenkin kääntyi Joycelle. Se oli ottelun käännekohta: O’Sullivanin pelivire katosi ja Joyce voitti loput erät edeten jatkoon 5-3-lukemin.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliRobin Hullille 5-1-voitto: ”Vahva perussuoritus”
Seuraava artikkeliTurnausvoitto Suomeen – Robin Hull voitti Shoot-Outin!