Amatöörien EM-kisat käynnissä

Bulgariassa kilpaillaan paraikaa amatöörien EM-kilpailuissa. Sarjoja on kolme: miehet, naiset ja seniorit. Suomea edustavat miehissä Heikki Niva (21), Jani Kananen (39), Antti Mannila (25) ja Saku Veikkanen (17) sekä senioreissa Esa Oikarinen (40) ja Juha Lehto (50).

Miesten sarjassa Saku Veikkanen on pelannut tappioitta. Hän ehti jo voittaa muun muassa Lucas Kleckersin, saksalaisen lupaavan 18-vuotiaan, joka kuului lohkon ennakkosuosikkeihin. Kleckers eteni U21-kisoissa alkuvuodesta kahdeksan joukkoon. Heikki Niva on voittanut puolet neljästä pelaamastaan ottelusta. Antti Mannilalla on neljästä pelistään yksi voitto ja Jani Kanasella on yksi voitto kolmesta ottelusta.

D-lohkossa Kristján Helgason johtaa puhtaalla pelillä. Helgason on ensimmäinen pohjoismaalainen pelaaja, joka on edennyt MM-karsinnoista snookerin MM-kisoihin. Ainoastaan Robin Hull on kyennyt siihen muista Pohjoismaiden pelaajista. Hull on tosin pelannut kisoissa kahdesti. Helgason kohtaa viimeisessä ottelussaan Duane Jonesin, joka on yksi kisojen ennakkosuosikeista, mutta jolla on tilillään jo yksi tappio.

Jamie Clarke – myös yksi suosikeista – ei ole pelaamissaan kolmessa ottelussa hävinnyt vielä freimiäkään. Nick Jenningsilla, Robert CarlislellaJosh Boileaulla ja John Whittylla on myös pelkkiä voittoja, samoin Mitchell Mannilla. He ovat tosin hävinneet freimejä. Sama pätee Gareth Alleniin ja Jason Devaneyhyn, jotka kohtaavat vielä toisensa, sekä Gary Thomsoniin. Myös Saksan Sascha Lippe on ilman tappioita. Hän kohtaa K-lohkon viimeisellä kierroksella Thomsonin. Main Tourillakin jo esiintynyt Puolan Kacper Filipiak on myös voittanut kaikki ottelunsa, samoin Walesin Alex Taubman sekä Israelin Shachar Ruberg. Itävallan Andreas Ploner on pelaamassaan kolmessa ottelussa hävinnyt vain yhden freimin. Myös Rodney Goggins (Irlanti) ja Roman Dietzel (Saksa) ovat voittaneet kaikki ottelunsa. He tosin pelaavat viimeisellä kierroksella vastakkain. Myöskään Eden Sharav ei ole vielä hävinnyt peliäkään.

Turnauksen suurimman sarjan on tehnyt Josh Boileau (120). Hän on myös ainoa pelaaja, joka on tehnyt kaksi satasta. Yhteensä satasia on toistaiseksi tehty 12. Suomalaisista parhaan sarjan on tehnyt Mannila (86).

Naisissa Tatjana Vasiljeva on yltänyt sataseen. Sarjalle mittaa tuli tasan sata. Sarja oli samalla latvialaisen uran paras. Belgian Wendy Jans on ollut vakuuttavin: hän ei ole hävinnyt erääkään. Myös Daria Sirotina ja Hannah Jones ovat pelanneet hyvin. Suomalaisedustusta ei naisissa ole.

Senioreissa parhaiten on täysin odotetusti toistaiseksi pelannut Darren Morgan, walesilainen entinen ammattilainen. Hän voitti kaikki kuusi alkulohkon otteluaan 3-0 ja on tehnyt jo kolme satasta. Kaikki pelinsä ovat voittaneet myös Jamie Bodle, Wayne Brown, Rune Kampe, Alan Trigg sekä Esa Oikarinen, joka voitti pelinsä freimisuhteella 15-2. Juha Lehto voitti viidestä pelistään kaksi. Suomalaisista parhaan sarjan on tehnyt Oikarinen (74). Morganin kolmen satasen lisäksi myös Trigg on tehnyt sadan sarjan.


Edellinen artikkeliVideo: Dingiltä käsittämätön snooker – Murphyltä mieletön vastaus
Seuraava artikkeliPink Ribbon – rintasyövän torjumiseksi