Australian Open: Toisen päivän ennakko

Scott Donaldson
Scott Donaldson

Stuart Bingham kohtaa Scott Donaldsonin Australian Openin avauskierroksella. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin, mutta sekaan mahtuu kummassakin tapauksessa pari heikompaakin peliä. Bingham on ehkä kuitenkin pelannut hieman paremmin. Donaldson tippui Wuxissa jo ensimmäisellä kierroksella, minkä takia hän taatusti haluaa menestyä Australiassa. Bingham voitti ensimmäisen Australian Openin kolme vuotta sitten, joten hän taatusti viihtyy Australiassa. Ottelusta tulee todennäköisesti pitkä, mutta Bingham lähtee siihen niukkana suosikkina. Donaldsonin voitto ei kuitenkaan missään nimessä olisi yllätys.

Xiao Guodong kohtaa Liam Highfieldin. Xiao ei ole vielä aivan vastannut odotuksia. Wuxissa hän hävisi hyvin pelanneelle Robin Hullille jo ensimmäisellä kierroksella. Muutenkaan kiinalainen ei ole pelannut samalla tasolla kuin edellisellä kaudella, vaikka hän Yixing Openissa neljännelle kierrokselle etenikin. Highfield on alkukaudesta pelannut paljon paremmin kuin viime vuonna. Englantilainen putosi viime kauden päätteeksi Main Tourilta, mutta sai paikkansa takaisin Qualifying Schoolin kautta. Highfield on tehnyt sarjoja hyvin, mutta miehen turvapelissä on vielä parantamisen varaa. Xiaota vastaan Highfieldin turvalyönnit joutuvat koetukselle. Xiao lähtee suosikkina, mutta jos molemmat pelaavat samalla tasolla kuin toistaiseksi tällä kaudella, yllätys ei missään nimessä ole mahdoton. Kaksikko kohtasi jo Wuxi Classicin karsinnoissa, ja Xiao voitti 5-4.

Stephen Maguire oli Wuxi Classicissa varsin mainiolla pelipäällä, kunnes hävisi Martin Gouldille 5-4 puolivälierässä viimeisellä mustalla. Hän kohtaa Jamie Jonesin, joka aloitti kautensa väkevästi, mutta ei Kiinassa pelannut aivan samalla tasolla. Pelistä tullee tasokas. Molemmat ovat tehneet sarjoja erinomaisesti. Muuta kuin laadukasta peliä on vaikea kuvitella. Maguire on pieni suosikki, mutta jos Jones käyttää paikkansa yhtä tehokkaasti kuin toistaiseksi, Maguiren täytyy pelata huippupeli. Toivottavasti peli pelataan TV-pöydällä!

Tiistaina pelataan myös kaksi toisen kierroksen peliä. Fergal O’Brien oli erittäin vakuuttava Mark Allenia vastaan. Nyt O’Brien kohtaa Matthew Stevensin, joka voitti Belgian Luca Brecelin, vaikka ei huippuotteita esittänytkään. Brecel antoi Stevensille aivan liikaa paikkoja. Stevens johtaa keskinäisiä otteluita 3-1, mutta ei todellakaan ole suosikki O’Brienia vastaan. O’Brien oli Allenia vastaan erittäin vakuuttava. Hän teki 5-3-voitossaan sarjat 103, 74, 72 ja 72. Se ei ollut edes O’Brienin kauden ensimmäinen huippupeli. Hän pelasi jo Australian karsintakierroksella erinomaisesti (sarjat 58, 75, 76 ja 90), tosin sen jälkeen vuorossa oli heikompi – tappiollinen – karsintapeli Wuxi Classiciin. Joka tapauksessa O’Brien tuntuu nyt olevan elämänsä vireessä. Hän väläytteli jo viime kaudella, mutta näin hyvin hän ei silloin pelannut. Stevens sen sijaan on tippumassa rankinglistalla. O’Brien lähtee peliin selvänä suosikkina.

Vedonlyöjille tarjolla on jälleen kerran muutama mainio kerroin. On käsittämätöntä, miten O’Brien on kertoimien mukaan altavastaaja Stevensiä vastaan. Irlantilainen aloitti turnauksen käsittämättömän hyvin – ja hän on jo aiemmin tällä kaudella pelannut samalla tasolla. Binghamille tarjotaan niin pieniä kertoimia, että mieli tekisi kokeilla Donaldsonia. Sen sijaan 5-3- tai 5-4-tulokselle saa ihan mukavan kertoimen. Kolmas valinta on Jamie Jonesin voitto, joka on todennäköisempi kuin kertoimet antavat olettaa. Maguire on kyllä suosikki, mutta on Joneskin pelannut alkukauden aikana hyvin.

Matthew Stevens – Fergal O’Brien 1.7. 7.30
Voittaja: Fergal O’Brien (paras kerroin 2,15)

Stephen Maguire – Jamie Jones 1.7. 12.00
Voittaja: Jamie Jones (paras kerroin 3,64)

Stuart Bingham – Scott Donaldson 1.7. 4.30
Freimejä: Yli 7,5 (paras kerroin 1,91)

Australian Openin otteluohjelma ja tulokset


Edellinen artikkeliDaylle ja Allenille yllätystappiot Australiassa
Seuraava artikkeliHiggins, Maguire, O’Brien tippuivat Australiassa