Australian Open: Toisen päivän ennakko

Australian Openin pokaali
Australian Openin pokaali

Toukokuun viimeisenä päivänä pelataan loppuun Australian Openin ensimmäinen karsintakierros ja aloitellaan toista. Vain yksi avauskierroksen otteluista on ennakolta jännittävä: Chris Norburyn ja Liam Highfieldin välisen ottelun voi voittaa kumpi tahansa. Laskisin Norburyn niukasti ennakkosuosikiksi, mutta ottelu voi kääntyä kummalle tahansa.

Muissa otteluissa on selvät sävelet: ennakkosuosikki ja haastaja. Joel Walker, Chris Melling, Daniel Wells, Chris Wakelin, Barry Pinches sekä Michael Georgiou etenevät todennäköisesti toiselle kierrokselle. Kovinta haastetta tarjoaa Pinchesin vastustaja Sean O’Sullivan, joka tuskin kuitenkaan pystyy kokenutta Pinchesiä kaatamaan.

Edellä mainittujen pelien lisäksi ensimmäisellä kierroksella kohtaavat vielä Jak Jones ja Joe O’Connor. Tämän ottelun voi voittaa kumpi tahansa, mutta pelistä ei missään nimessä ole odotettavissa kovatasoista. O’Connor on amatööri ja Jones pitkässä tappioputkessa oleva ammattilainen. Jones on tällä hetkellä säännöllisesti pelaavista ammattilaisista ainoa, joka ei ole voittanut kahden kauden aikana yhtään ottelua – palkintorahoja hänen rankingissaan on siis täsmälleen nolla puntaa. Hänen itseluottamuksensa on myös taatusti pohjalukemissa. Toisaalta O’Connor ei lukeudu kovimpiin amatööripelaajiin. Päivän vire ratkaisee paljon.

Craig Steadman kohtaa toisen kierroksen ottelussa John Astleyn. Steadman on ihan hyvin ottein voittanut molemmat pelinsä tällä kaudella tähän mennessä. Astley aloitti kautensa huonosti, siispä suosikki pelissä on Steadman. Lisäksi Cao Yupengin pitäisi voittaa George Pragnall helposti.

Aditya Mehtan ja Sanderson Lamin ottelussa on yllätysmahdollisuus. Amatööri Lam pelasi ensimmäisellä kierroksella vakuuttavasti. Suoraan toiselle kierrokselle sijoitettu Mehta on suosikki, mutta mikäli hän pelaa samalla tasolla kuin viikko sitten Wuxi Classicin karsinnoissa, Lamin voitto on todennäköinen. Avainkysymys onkin, onko Mehta saanut parannettua peliään?

Li Hangin ja Adam Duffyn välinen ottelu on ennakolta mielenkiintoinen. Li on erinomainen turvapelissä ja olisi muuten ennakkosuosikki, mutta Duffy pelasi mainion ottelun ensimmäisellä karsintakierroksella. Jos hän pelaa samalla tasolla, hän voi edetä kolmannelle kierrokselle. Li:n turvapeli on kuitenkin pykälää parempaa kuin ensimmäisen kierroksen vastustajan Cao Xin Longin. Li tulee saamaan paikkoja, mutta on Duffysta kiinni, kuinka suurella prosentilla Li:n täytyy paikat käyttää.

Scott Donaldson pelasi ensimmäisellä kierroksella erinomaista peliä heikkoa vastustajaa vastaan. Samanlainen peliesitys toisi voiton Jimmy Whitea vastaan, mutta White on vaikeampi vastustaja. Yhä edelleen kansansuosiota nauttivan Whiten ura on kuitenkin loppusuoralla. Hän hävisi Wuxi Classicin karsinnoissa Donaldsonia heikommalle vastustajalle. Siten Donaldson on suosikki ottelussa.

Otteluohjelma ja kaikki tulokset


Edellinen artikkeliAustralian Open: Ensimmäisen päivän ennakko
Seuraava artikkeliSteadman voitti vakuuttavasti Wasleyn