Australian Open: Viimeisen karsintakierroksen otteluparit selvillä

Liam Highfield
Liam Highfield

Australian Openin kolmannen karsintakierroksen ottelut pelattiin loppuun maanantai-iltana. Voittajat ovat yhden otteluvoiton päässä pääsarjaan etenemisestä.

Liam Highfield jatkoi hyviä otteitaan voittamalla Darryl Hillin. Mansaarten nuori lupaus eteni kolmannelle kierrokselle luovutusvoitolla, mutta Highfield osoittautui liian kovaksi vastukseksi. Ottelu päättyi 5-1. Highfield aloitti hyvin tekemällä ensimmäiseen freimiin 119:n sarjan. Hill tasoitti tosiessa erässä tilanteeksi 1-1, mutta sen jälkeen Highfield meni menojaan. Hän voitti loput neljä freimiä ja eteni viimeiselle kierrokselle. Satasensa lisäksi Highfield teki 59 ja 69 pisteen sarjat, jotka tulivat kahteen viimeiseen freimiin. Hän pelasi paikoitellen erinomaisesti, mutta mukaan mahtui myös muutama heikompi freimi. Mikäli Highfield haluaa voittaa Ben Woollastonin, täytyy hänen pelata koko ajan hyvällä tasolla.

Joe Swail ja Alfie Burden pelasivat tiukan ottelun, joka päättyi Swailin hyväksi 5-4. Molemmat pelaajat tekivät pari hyvää sarjaa: Swailin parhaat olivat 74, 68 ja 57 ja Burdenin 92, 89 ja 86. Swail voitti kaksi ensimmäistä freimiä, mutta Burden siirtyi 3-2-johtoon kahden hyvän sarjan avulla. Sen jälkeen Swail siirtyi freimin päähän otteluvoitosta voittamalla kaksi freimiä, mutta Burden tasoitti 89:n breakilla tilanteeksi 4-4. Katkaisufreimissä Swail teki 74 pisteen sarjan, joka riitti voittoon, vaikka Burden johti sarjaa ennen jo 61-9. Tasokkaassa ottelussa molemmat käyttivät saamansa paikat hyvin. Ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa.

Ottelussa, jossa kohtasi kaksi rankingijoitustaan parempaa pelaajaa, Michael Leslie voitti Sam Bairdin 5-3. Baird aloitti hyvin tekemällä ensimmäiseen freimiin 80 pisteen sarjan, ja tauolle mentäessä Baird johti jo 3-1. Tauon aikana Leslie kuitenkin ryhdistäytyi. Hän oli ennen taukoa antanut Bairdille aivan liikaa paikkoja, mutta tauon jälkeen tilanne oli toinen. Baird teki viimeisessä neljässä freimissä yhteensä vain 45 pistettä. Leslie sen sijaan teki muun muassa 51 ja 72 pisteen sarjat. Viimeiseksi jäänyt kahdeksas freimi oli takkuinen, ja Baird sai useita paikkoja freimivoittoon. Hän ei kuitenkaan käyttänyt niitä. Niinpä Leslie – jonka suurin sarja viimeisessä freimissä oli 22 – voitti ottelun. Hänen täytyy kuitenkin parantaa, jos hän haluaa voittaa Marcus Campbellin viimeisellä kierroksella.

Sekä Nigel Bond että Luca Brecel tekivät tasaisessa ottelussa kolme vähintään 50 pisteen breakia. Brecel voitti pelin 5-3. Belgian Brecel johti ottelua jo 4-1, mutta Bond kavensi lukemiksi 4-3, kunnes Brecel voitti kahdeksannen freimin. Viidennessä freimissä Bondilla oli hyvä tilaisuus kaventaa lukemiksi 3-2, mutta Brecel voitti freimin siirtyen 4-1-johtoon. Bond teki muutaman virheen ja missasi pari helppoa pussitusta, mikä ratkaisi freimin. Pelin erät olivat erittäin kaksijakoisia: osaan tehtiin hyvä lyöntisarja, loput olivat tiukkaa taistelua ja helppoja mokia. Bondin parhaat sarjat olivat 56, 52 ja 50, Brecelin 72, 54 ja 53.

Stuart Carrington tiputti Anthony McGillin 5-4-voitolla. Myös tässä ottelussa tehtiin suuria sarjoja: McGill teki 118, 88 ja 64, Carrington 67, 63 ja 57. McGill johti ottelua jo 3-0, mutta Carrington tasoitti tilanteeksi 3-3. Kolmeen ensimmäiseen erään Carrington teki vain 15 pistettä – hän pelasi heikosti, McGill sen sijaan käytti melkein jokaisen saamansa paikan. Sen jälkeen tilanne muuttui: McGillin breakit jäivät lyhyiksi, Carrington sen sijaan paransi koko ajan. Kuudes freimi näytti muodostuvan käännekohdaksi. McGillillä oli siinä hyvä tilaisuus ryöstää freimi, kun Carringtonin hyvä sarja jäi kesken (yksi pallo lisää olisi varmistanut freimivoiton). McGill teki tarvittavan snookerin ja tasoittikin tilanteeksi 71-71 ja freimissä nähtiin uusintamusta. Carrington pussitti sen ja voitti freimin tasoittaen ottelun tilanteeksi 3-3. McGill ei kuitenkaan freimitappiosta lannistunut vaan voitti seuraavan freimin. Carrington voitti kuitenkin kaksi viimeistä hyvillä sarjoilla ja eteni jatkoon. Viimeisellä kierroksella hän kohtaa Fergal O’Brienin.

Otteluohjelma ja kaikki tulokset