Belgiassa kovatasoinen kahdeksikko jäljellä – Bingham pudotti kotiyleisön suosikin

Stuart Bingham
Kuva: Monique Limbos

Tämän kauden European Masters Belgian Lommelissa lähestyy huipennustaan, ja mukana puolivälierävaiheessa on vedet kielelle nostattava kattaus loistavia snookeristeja. Maailmanlistan ykkönen Mark Selby on selvittänyt tiensä puolivälieriin kolmen katkaisuerän kautta, mutta tällä kaudella kaikki yhdeksän decideriaan voittanut Belgian Luca Brecel joutui toteamaan torstaina Stuart Binghamin vahvemmaksi. 

Todellista läpimurtokauttaan pelaava Brecel oli esiintynyt kotiyleisönsä edessä melko tukkoisesti läpi viikon, mutta oli kuitenkin taistellut itsensä jokaisesta kimurantista tilanteesta voittajana jatkoon. Binghamia vastaan Brecel väläytti osaamistaan nousemalla 2-0 -tappioasemasta tasoihin kahdella komealla sarjalla, mutta maailmanlistan sijalta 11 löytyvä Bingham dominoi kahta seuraavaa erää päättäen belgialaisen pyristelyt.

Selby sen sijaan joutui todella tiukoille jo kolmatta kertaa tällä viikolla, tällä kertaa Jack Lisowskin käsittelyssä. Muutama vuosi sitten yhtenä lupaavimmista nuorista englantilaisista tunnettu Lisowski on polkenut jo turhauttavan kauan paikallaan uransa kanssa, mutta 26-vuotias vasuri muistutti torstaina taidoistaan: 57 ja 127 pisteen sarjat veivät Lisowskin karkumatkalle, mutta Selby ei tästä hätkähtänyt. Kovatasoinen ottelu kääntyi lopulta hallitsevan maailmanmestarin voitoksi 68 pisteen sarjan avulla. Lisowski saa kuitenkin olla tyytyväinen esitykseensä, sillä ottelun jokaiseen erään paukutettiin vähintään 50 pisteen sarja.

Mainos:

Mark Williams otti komean voiton Neil Robertsonista lukemin 4-2. Pitkään selkeästi tasonsa alapuolella pelannut Robertson on viimeisissä turnauksissa väläytellyt merkkejä paremmasta, mutta australialainen joutuu yhä odottamaan todellista paluuta snookerhuipulle, kun Williams käänsi 2-1 tappioaseman voitoksi 67 ja 102 pisteen sarjojen siivittämänä. Williamsin alkukausi on ollut erinomainen: 6 Red -maailmanmestaruuden lisäksi walesilainen on selvittänyt tiensä kaikissa pelaamissaan rankingturnauksissa vähintään puolivälieriin saakka.

Aiemmin mainittujen lisäksi yhä mukana Lommelissa ovat uuteen kauteen pikkuhiljaa heräilevä, David Gilbertin tasokkaassa ottelussa voittanut Judd Trump, loistovireessä tällä viikolla ollut Mark Allen, Mark Davisin 4-3 voittanut Anthony McGill sekä kiinalaiskaksikko Xao Yupeng ja Zhou Yuelong. Turnauksen ratkaisuhetkiä voi seurata Eurosportin lisäksi Unibet-TV:n välityksellä! 

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliEuropean Mastersissa 32 pelaajaa jäljellä – Selbyltä hurja centurytykitys
Seuraava artikkeliEuropean Masters huipentuu viikonloppuna – Bingham ja Trump kohtaavat kiinalaishaastajat