Bingham juhli turnausvoittoa Gibraltarilla – Hull saalisti kaksi voittoa

Stuart Bingham
Kuva: Monique Limbos

Englannin Stuart Bingham pääsi juhlimaan sunnuntai-iltana uransa kuudetta rankingturnausvoittoa, kun Gibraltar Openin loppuottelussa kaatui Walesin Ryan Day lukemin 4-1. Väkivahvaa snookeria läpi viikonlopun pelannut Bingham saavutti Gibraltarilla paljon muutakin kuin 25 000 punnan pääpalkinnon. Menestyksekäs turnaus varmisti englantilaisen paikan tämän viikon rahakkaaseen Tour Championship -turnaukseen, ja samalla myös suora MM-kisapaikka on likipitäen varmistunut.

Bingham lähti Gibraltarille taistelemaan pääosin David Gilbertin kanssa viimeisestä Tour Championship -paikasta. Gilbertin matka viikonloppuna katkesi puolivälierissä Ryan Dayn käsittelyssä, ja kun Bingham selvitti sekä puoli- että välieränsä ilman erätappioita, oli paikka isojen rahojen turnaukseen selvä.

Välierissä sekä Day että Bingham antoivat kokemuksensa puhua ensikertalaissemifinalisteja vastaan. Vaikka sekä Lu Ning että Yuan Sijun välierissä joutuivatkin taipumaan, voivat molemmat olla tyytyväisiä uransa parhaaseen viikkoon. Etenkin 18-vuotias Yuan pelaa loistokautta, ja liittyy alati pitenevään kiinalaisten huippulupausten jatkumoon.

Mainos:

Finaalin avauserässä Binghamin maksimiyritys kostautui kun Day ryösti erän hyvällä 83 pisteen sarjalla, mutta tämän jälkeen hurjassa breikintekoiskussa läpi viikonlopun ollut Bingham otti komennon. 100, 84 ja 103 pisteen sarjat veivät englantilaisen karkumatkalle, ja kun rikkonainen viides eräkin oli Binghamin heiniä, oli uran kuudes rankingvoitto sillä selvä.

Binghamin kausi on ollut kaikin puolin erinomainen: jo ennen Gibraltaria takataskusta löytyi English Openin voitto sekä Welsh Openin finaalipaikka. Suora Crucible-paikka on nyt jo lähes varma, ja tämän suorituksen vakuuttavuutta lisää se, että Bingham joutui viime kaudella huilaamaan kolme kuukautta kaudesta lievien vedonlyöntirikkomusten johdosta.

”Olen riemuissani, pelasin hyvin alusta saakka ja oli hienoa jatkaa samalla mallilla loppuun saakka”, Bingham totesi World Snookerin mukaan. ”Päätavoitteeni täällä oli päästä Tour Championshipiin, ja sen varmistuttua rentouduin ja pystyin ajattelemaan pokaalia. Paikka Tour Championshipissa oli yksi päätavoitteistani tällä kaudelle.”

Hullilta lupaava päivätyö

Suomen Robin Hull nappasi ilahduttavasti pari voittoa perjantain avausotteluissa. Suomalainen oli vahvempi luvuin 4-2 niin Zhang Andaa kuin Chen Zifaniakin vastaan, edeten toista kertaa tällä kaudella turnauksessa 32 parhaan joukkoon.

Perjantai-illan viimeisessä ottelussa avauserän komea reilu 70-pisteinen jäi kuitenkin ainoaksi väläytykseksi, kun huippulahjakas Yan Bingtao löysi huippuvireensä ja rynnisti vakuuttavaan 4-1-voittoon.

Lupaava päivätyö antaa kuitenkin uskoa siihen, että keväällä yleensä kauden parasta virettään esittelevä suomalainen voi olla MM-karsinnoissa jälleen kerran kova luu.

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliO’Sullivan teki historiaa show-tyyliin – tuhannes century varmisti turnausvoiton!
Seuraava artikkeliTour Championship huipentaa Coral-sarjan – otteluohjelma ja aikataulu