Masters alkoi yllätyksellä – loistava Brecel pudotti puolustavan mestarin

Luca Brecel Luca Brecelin Mastersin
Kuva: Monique Limbos

Vuoden 2019 Masters-turnaus Lontoon Alexandra Palacessa alkoi heti muistutuksella siitä, että pelkkiä huippupelaajia sisältävässä turnauksessa ei helppoja otteluita ole olemassa. Turnauksen puolustava mestari, hurjan syyskauden pelannut Mark Allen jäi nimittäin heti avausiltapäivänä upeassa ottelussa kakkoseksi, kun Belgian Luca Brecel nappasi yhden uransa hienoimmista voitoista lukemin 6-5. Sunnuntai-illan ottelussa nähtiin myös pienimuotoinen yllätys, kun Walesin Ryan Day voitti Skotlannin John Higginsin samoin lukemin. 

Ennakkoon Allenin ja Brecelin kohtaaminen vaikutti avauskierroksen otteluista kenties helpoiten ennustettavissa olevalta. Allenin 2018 oli uran ylivoimaisesti paras vuosi, kun taas 23-vuotias Brecel ei tällä kaudella ollut pelannut yhdenkään turnauksen puolivälierissä.

Heti ottelun alusta oli kuitenkin selvää, että lahjakas belgialainen oli pelipäällä, ja nuorukainen pääsikin tauolle 3-1-johtoasemasta. Tauon jälkeen molempien pelaajien taso nousi tappiin, ja Ally Pallyssa ottelua seurannut yleisö sai ihailla maagista breikkitykitystä.

Mainos:

Seuraaviin kuuteen erään Allen rakensi 96, 136, 83 ja 99 pisteen sarjat, ja Brecel paukutti puolestaan pöytään 140 ja 88 pojon lyöntivuorot. Katkaisuerässä Brecel väläytti elintärkeässä tilanteessa lähes ainutlaatuista pussituskykyään: huippuvaikeasta paikasta riskialtis pitkä punainen upposi valtavalla voimalla keskelle pussia, ja 58 pisteen sarja vei belgialaisen lähelle otteluvoittoa.

Allen sai vielä paikan vastaiskuun, mutta upotti epäonnekkaasti kiven pussitettuaan ruskean, ja hetkeä myöhemmin Brecel pääsi pussittamaan ratkaisevan punaisen ja juhlimaan upeaa voittoa. Voitto oli toista kertaa Mastersissa esiintyvälle 23-vuotiaalle ensimmäinen Alexandra Palacessa, ja tuli heikon syksyn jälkeen äärimmäisen makeaan paikkaan.

”Tämän täytyy olla urani paras voitto, koska viime vuosi oli niin rankka”, Brecel totesi World Snookerin mukaan. ”On ollut jopa hetkiä, jolloin olen lähes harkinnut muita töitä, koska kaikki tuntui olevan minua vastaan pöydällä ja sen ulkopuolella. Minulla oli ongelmia keppini ja olkapääni kanssa, ja vastustajani tuntuivat pelaavan uskomattomasti. Tämän päiväinen ottelu auttoi minua unohtamaan nuo asiat.”

Allenille pettymys on tietysti suuri, mutta pohjois-irlantilainen voi olla silti tyytyväinen pelinsä tasoon: vastustaja oli tällä kertaa vain vielä hiukkasen kovemmassa iskussa. ”Olen todella pettynyt tappioon, en halunnut luopua mestaruudesta näin helpolla heti ensimmäisellä kierroksella. Mutta en voi valittaa, Luca pelasi todella hyvin.”

Upea katkaisuerä vei Dayn puolivälieriin

Avauspäivän toisessa ottelussa ei aivan yhtä tasokasta snookeria nähty, mutta draamaa John Higginsin ja Ryan Dayn välillä riitti senkin edestä. Higgins karkasi tauolle 3-1-johdossa, mutta tämän jälkeen Day otti vahvan spurtin, ja siirtyi 52, 111 ja 83 pisteen sarjoilla 4-3-johtoon.

Yhä rikkonaisemmaksi käynyt ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina katkaisuerään saakka, mutta siinä Walesin Day esitti täydelliseen paikkaan päivän parasta tekemistään. Upea 128 pisteen sarja jätti Higginsin vaille mahdollisuuksia, ja Day eteni puolivälierään, jossa vastaan asettuu maanantai-iltapäivästä pelattavan ottelun voittaja, siis joko Ronnie O’Sullivan tai Stuart Bingham. 

”Olen pelannut kipeän käden kanssa, ja 20 minuuttia ennen ottelun alkua oli tuskaista, mutta kun ottelu alkoi, adrenaliini helpotti oloani. Olisi mahtavaa pelata Ronnieta vastaan isossa turnauksessa isolla areenalla”, Day totesi World Snookerille. 

Maanantain iltapäiväottelussa vastakkain asettuvat siis O’Sullivan ja Bingham, ja illalla nähdään Ding Junhuin ja Jack Lisowskin taisto.

Masters -turnausta voit seurata tutusti Eurosportin kanavilla, sekä myös ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Lisäksi turnauksen ratkaisuotteluja näytetään myös ilmaiskanava TV Kutosen puolella. Tarkemmin turnauksen televisiointiin, otteluohjelmaan ja tuloksiin pääset tutustumaan TÄMÄN LINKIN KAUTTA. 

Coolbet tarjoaa turnauksen ajan uusille ja vanhoille asiakkailleen loistavan ilmaisvetotarjouksen, jonka pääset nappaamaan talteen TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliSnooker live stream: Ronnie O’Sullivan-Stuart Bingham näkyy ilmaiseksi
Seuraava artikkeliO’Sullivan aloitti vahvasti Lontoossa – Ding koulutti Lisowskia