Carter ja huippupelin pelannut Perry finaaliin Yushanissa

Ronnie O'Sullivan Zhang Yi Ali Carter | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

World Openin välierät pelattiin lauantain aikana, ja turnaus on finaalia vaille paketissa. Tiensä sunnuntain loppuotteluun selvittivät Ali Carter ja Joe Perry, jotka molemmat voittivat välieränsä selvin lukemin.

Carter voitti välierässään Thepchaiya Un-Noohin peräti 6-1-lukemin. Un-Noohilla kesti hetki päästä vauhtiin, mutta hän voitti lopulta kolmannen erän kaventaen tilanteeksi 1-2. Seuraavassakin erässä riitti paikkoja, mutta Carter pääsi tauolle 3-1-johtoasemissa.

Thaimaalaisella riitti tauon jälkeenkin paikkoja, mutta kohtuullisen hyvin pelannut Carter oli parempi. Etenkin turvapelissä Carter oli taitavampi, mutta Un-Noohillekin riitti paikkoja. Thaimaalaisen sarjat jäivät kuitenkin pieniksi ja pussitusvirheitä tuli liikaa. Carter siirtyi 4-1-johtoon ja oli lähellä seuraavan erän voittoa, mutta yksi englantilaisen harvoista helpoista virheistä päätti sarjan. Un-Nooh saikin vielä mahdollisuuden kaventaa lukemia, mutta se ei thaimaalaiselta onnistunut. Viimeiseksi jääneessäkin erässä Un-Nooh sai paikkoja, mutta hän teki useita helppoja virheitä, ja Carter voitti erän viimeisellä pinkillä. Ottelu päättyi siis 6-1-lukemiin, ja tulos kuvaa voimasuhteita osuvasti.

Mainos:

Toisessa välierässä Perry voitti Neil Robertsonin 6-2. Ensimmäinen välierä oli varsin nihkeä, mutta hyvien ystävysten välinen iltapäiväottelu oli erittäin tasokas. Perry avasi pelin 70 ja 63 pisteen sarjoilla, mutta seuraavat kaksi erää menivät Robertsonin nimiin. Australialainen teki 78 ja 76 pisteen sarjat, joten tauolle mentiin 2-2-tilanteessa.

Tauon jälkeen ottelua pelattiin yhteen maaliin. Perry teki kolme peräkkäistä satasta (132, 120, 102) eikä antanut vastustajalleen muutamaa pistettä enempää. Seuraavaan erään syntyi vielä 91 pisteen sarja, joten ottelu oli taputeltu. Peli päättyi siis 6-2-lukemiin.

Joe Perry ja Ali Carter kohtaavat siis sunnuntain finaalissa. Perryn edellinen finaalipaikka on viime vuodelta, Carterilla vuodelta 2013. Urallaan yhden turnauksen voittanut Perry hakee toista voittoa, kun taas Carterille turnausvoittoja on kertynyt jo kolme. Molemmat ovat voittaneet Yushanissa tähän mennessä kaksi top 16 -pelaajaa, ja kumpikin on pelannut vahvan turnauksen. Otteluun onkin vaikea nimetä suosikkia.

Finaali pelataan sunnuntaina kahdessa jaksossa: klo 9.00 ja 14.30 Suomen aikaa. Turnausvoittoon vaaditaan kymmenen voitettua erää.

Otteluohjelma ja kaikki tulokset

Kuva: Monique Limbos