Champion of Champions huipentuu: jatkaako O’Sullivan dominointia?

Jordan Brown Scottish Open The Masters Ronnie O'Sullivan
Kuva: Monique Limbos

Snookerin Champion of Champions -turnaus huipentuu sunnuntaina finaaliin, jossa kohtaavat kaksi aiemmilta vuosilta tässä turnauksessa hyvin erilaiset rekordit omaavaa pelaajaa: Ronnie O’Sullivan on pelannut turnauksen loppuottelussa aina siihen osallistuessaan, kun taas Shaun Murphy ei ollut ennen tätä vuotta voittanut neljällä yrityksellä yhtäkään ottelua Coventryssa. 

O’Sullivan on ollut samankaltaisessa iskussa, kuin voittaessaan English Openin muutama viikko takaperin. Viisinkertainen maailmanmestari on hävinnyt kolmessa ottelussaan vain kolme erää, ja on paukuttanut turnaukseen jo viisi yli sadan pisteen sarjaa.

Vaikka O’Sullivan viime kaudella Mastersin voittikin, ei tällaista suoritustasoa mieheltä olla nähty ainakaan puoleentoista vuoteen, ja kun kyse on 42-vuotiaasta herrasmiehestä, epäilivät monet, tultaisiinko enää näkemäänkään. The Rocket on kuitenkin jälleen todistanut epäilijöilleen uskomattoman osaamisensa, eivätkä ikääntymisen merkit näy miehestä vieläkään muuten kuin rauhallisempana ja seesteisempänä olemuksena.

Murphyltakin centuryita turnauksesta löytyy jo neljä kappaletta, mutta hän on joutunut huomattavasti O’Sullivania tiukemmalle aiemmissa otteluissaan. Alkulohkossa Mark King ja Michael White kaatuivat lukemin 4-2 ja 6-4, ja eilisessä välierässä Belgian nouseva tähti Luca Brecel johti ottelua parhaimmillaan 4-2. Murphy kuitenkin onnistui kääntämään ottelun itselleen ominaisella tavalla: hyökkäämällä käytännössä kaikkeen. Lopulta vuoden 2005 maailmanmestarin tykitys sekoitti belgialaisen pelin ja riitti neljään peräkkäiseen erävoittoon ja finaalipaikkaan.

Loppuottelussa 100 000 punnan pääpalkinnon nappaajaksi on vain yksi suosikki siitä huolimatta, että molemmat snookeristit ovat eittämättä huippupelaajia. O’Sullivan johtaa keskinäisten kohtaamisen voittoja selkeästi 10-3, ja on etenkin pidemmissä otteluissa antanut Murphylle useampaankin kertaan rankkoja selkäsaunoja: muun muassa vuoden 2014 MM-turnauksen puolivälierissä O’Sullivan lopetti ottelun jo toisessa sessiossa murskaavaan 13-3 -voittoon.

Oman mausteensa otteluun antavat myös Murphyn O’Sullivanista aiemmin syksyllä lausumat kommentit, joissa tämä kritisoi O’Sullivania, joka oli vähätellyt ammattilaiskiertueen pelaajien taitotasoa.

Murphyn breikinrakentelu ja hyökkäyspeli on parhaana päivänä lähes O’Sullivanin veroista, mutta The Magicianin pelin taktinen puoli on monesti osoittautunut pahasti vajavaiseksi, kun puhutaan aivan kärkipään snookertähdestä. Etenkin pelin parasta breikintekijää vastaan nämä safety-virheet maksavat liian paljon. Jos O’Sullivanin breikinteko jatkuu yhtä vaivattomana kuin viime viikkoina, on hän lähellä uransa kolmatta Champion of Champions -titteliä. Paras 19:stä -formaatilla pelattavaa finaalia voi seurata kätevästi Unibet-TV:n kautta, ja lisäjännitystä löytää osallistumalla breikinveikkauskisaamme!

Monique Limbos 


Edellinen artikkeliKISA: Veikkaa Champion of Champions -finaalin isoin breikki ja voita 50€ Verkkokauppa.com-lahjakortti
Seuraava artikkeliMurphysta Champion of Champions – O’Sullivanin kiri jäi vajaaksi