World Snookerilta uutispommi – China Open nyt rahakkain turnaus MM-kisojen jälkeen!

Ding Junhui lyömässä palloa
Kuva: Monique Limbos

World Snooker julkaisi nettisivuillaan sunnuntaina tiedon valtavasta lisäyksestä keväällä pelattavan China Open -turnauksen palkintopottiin. Viime vuonna jaettu 510 000 puntaa lähes tuplaantuu, kun Pekingissä pelattavassa turnauksessa jaetaan yhteensä hurjat miljoona puntaa palkintorahaa. Turnaus nouseekin kertarysäyksellä ammattilaiskiertueen toiseksi rahakkaimmaksi. 

World Snookerin ja turnauksen pääpromoottorien Star Xing Pain ja Beijing Fuhua Culture Tourism Development Ltd. Co:n nelivuotinen sopimus tarjoaa turnauksen voittajalle valtavan 225 000 punnan palkinnon, joka on siis suurempi kuin edes UK Championshipissa tai Mastersissa, lajin perinteisissä arvoturnauksissa. Samalla myös turnauksen formaatti kokee muutoksen valtavia rahasummia paremmin vastaavaksi: turnauksen välierät pelataan jatkossa kahden session otteluina, ja finaali pelataan paras 21:stä -formaatilla.

World Snookerin puheenjohtaja Barry Hearn muistutti siitä valtavasta kehityksestä, josta amattilaiskiertue on viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana saanut nauttia. ”Tämä on fantastinen ilmoitus, joka vakiinnuttaa China Openin paikan snookerin lippulaivaturnauksena Aasiassa. On erikoislaatuista ajatella, että vuonna 2005 ensimmäisellä järjestämiskerralla koko turnauksen palkintorahapotti oli 200 000 puntaa, josta voittaja sai 30 000 – se jos mikä näyttää, kuinka pitkälle olemme 13 vuodessa tulleet.”

Mainos:

Tulevien vuosien aikana on mielenkiintoista nähdä, miten valtava rahapotti tulee vaikuttamaan China Openin arvostukseen ja asemaan snookerkiertueella. Kiinalainen snookerväki on jo pitkään haaveillut omasta arvoturnauksestaan Brittien saarten Triple Crown -turnausten rinnalle, ja nyt ainakin rahan puolesta tämä haave on lähempänä todellisuutta kuin koskaan aiemmin.

Perinteitä ja tunnelmaa ei tietenkään rahalla voi ostaa, ja China Openia on muiden Kiinan turnausten tavoin vaivannut etenkin alkukierroksien vaisut yleisömäärät. Näillä palkintorahoilla lienee ainakin varmaa, että kaikki huippupelaajat tulevat Pekingiin matkaamaan, mutta lippujen hinnat lienevät toinen merkittävä tekijä turnauksen tulevaisuudessa.

Yksi turnauksen merkitystä pelaajille lisäävä asia on sen sijoittautuminen viimeiseksi turnaukseksi ennen MM-kisoja: suuret palkintorahat tarkoittavat sitä, että vielä aivan MM-karsintojen kynnyksellä voi taisteluissa suorista Crucible-paikoista ja ensi kauden ammattilaiskiertuepaikoista tapahtua dramaattisiakin muutoksia. China Openin tammikuun lopussa pelattavat karsintaottelut muodostuivatkin hetkessä monelle pelaajalle yhdeksi kauden tärkeimmistä tapahtumista. Turnauksen pääsarja alkaa Pekingissä huhtikuun ensimmäinen päivä.

Kuva: Monique Limbos 

 


Edellinen artikkeliMasters saa uuden mestarin – Allen ja Wilson hakevat ensimmäistä arvoturnausvoittoaan
Seuraava artikkeliAllen otti ensimmäisen arvoturnausvoittonsa – Masters päättyi pohjois-irlantilaisjuhliin