Higgins Champion of Championsin kuningas

John Higgins | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

John Higgins voitti Champion of Championsin finaalissa Ronnie O’Sullivanin 10-7. Kaksikko kohtasi pitkästä aikaa suuressa finaalissa. Ottelu oli viihdyttävä ja hyvätasoinen, mutta todellista klassikkoa siitä ei kehkeytynyt.

Kahden kaikkien aikojen parhaimpiin lukeutuvan pelaajan välille oli vaikea saada suurta eroa. Ensimmäinen jakso päättyi O’Sullivanin 5-4-johtolukemissa. Missään vaiheessa pelaajien ero ei ollut yhtä erää suurempi. Erinomaisen alun jälkeen taso laski hieman jakson viimeisissä erissä, ja yhdeksäs freimi olikin lopulta ottelun ainoa, jossa ei nähty vähintään 50 pisteen sarjaa.

Higgins aloitti toisen jakson väkevästi ja voitti kolme jakson neljästä ensimmäisestä erästä. Hän pääsikin viimeiselle lyhyelle tauolle 7-6-johtolukemissa. O’Sullivan vastasi tauon jälkeen 130 pisteen sarjalla, joka oli ottelun ainoa satanen. 7-7-tasoitus jäi kuitenkin viisinkertaisen maailmanmestarin viimeiseksi erävoitoksi.

Mainos:

Higgins nosti jälleen tasoaan ottelun lopun lähestyessä. Hän voitti viimeiset kolme erää suurilla sarjoilla, kun O’Sullivan sai näiden erien aikana yhteensä yhden pisteen. Neljä kertaa maailmanmestaruutta juhlinut Higgins otti ansaitun otteluvoiton ja sai palkintokaappiinsa yhden harvoista sieltä vielä puuttuneista pokaaleista.

Higgins voitti välierässään Ding Junhuin 6-5 pelattuaan erinomaisesti. Pelaajien ero ei missään vaiheessa ollut yhtä erää suurempi. O’Sullivan puolestaan voitti Mark Allenin 6-2. Ottelu oli vielä tauolla tasan 2-2, mutta sen jälkeen O’Sullivan pelasi huippuluokan snookeria eikä antanut vastustajalleen mahdollisuuksia.

Allen oli edellisellä kierroksella voittanut jännittävässä puolivälierässä Mark Selbyn 6-5. Hän johti 4-2 ja 5-3, mutta Selby vei ottelun väkisin katkaisufreimiin ryöstettyään kymmenennen erän viimeisellä mustalla. Se ei suinkaan ollut ensimmäinen väreillä eikä edes ensimmäinen viimeisellä mustalla ratkennut erä – monet erät olivat tasaisia ja jännittäviä. Katkaisufreimi ratkesikin ottelulle osuvasti vasta väreillä. Allenin hieno 62 pisteen sarja vei hänet jatkoon, mutta O’Sullivan osoittautui kovemmaksi välierissä.

Higgins oli puolivälierässään voittanut Judd Trumpin 6-4. Trump oli avauskierroksella voittanut Anthony McGillin 4-3 menetettyään 3-1-johtonsa mutta voitettuaan katkaisufreimin 132 pisteen täydellä tyhjennyksellä. Puolivälierässä Higgins pääsi 5-2-johtoon, jonka Trump kutisti yhden erän mittaiseksi, mutta 143 pisteen sarja viimeisessä erässä vei skotin jatkoon. Avauskierroksella hän oli voittanut Shaun Murphyn 4-2, joten tie mestariksi oli kaikkea muuta kuin helppo.

Higgins on nyt voittanut kaksi peräkkäistä suurta kutsuturnausta. Rankingiin kutsuturnausten tienestit eivät kuitenkaan vaikuta. Seuraavaan turnausvoittoon skotilla on mahdollisuus maanantaina alkavassa Northern Ireland Openissa.

Champion of Championsin kaikki tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliO’Sullivan voitti Hullin, myös Ding välieriin
Seuraava artikkeliHull kolmannelle kierrokselle Pohjois-Irlannissa – Higgins iski maksimin