Dalelle ja Mehtalle tappiot – tulokkaat yllättivät

Wuxin pokaali
Wuxi Classicin pokaali 2013

Kuten odotettua, Wuxi Classicin karsinnoissa nähtiin yllätyksiä. Kenties suurin oli Dominic Dalen 5-2-tappio Lyu Chenweille. Lyu sai täksi kaudeksi ammattilaispaikan Asian Tourin menestyksensä ansiosta. 23-vuotias kiinalainen, joka pääsi viime kaudella AT2:n semifinaaleihin, teki kaksi yli 50 pisteen lyöntisarjaa (Dale teki yhden) ja pääsee pelaamaan pääsarjaa kotimaahansa. Dale ei pystynyt ylläpitämään samaa tasoa, jolla hän loppukaudesta pelasi.

Aditya Mehta hävisi Michael Georgioulle lukemin 5-0. Georgiou eteni tourille Qualifying Schoolin toisesta turnauksesta. Hän pelasi ammattilaisena jo kaudella 2008-2009, mutta silloin hän ei voittanut pelin peliä. Entinen amatöörien alle 21-vuotiaiden maailmanmestari osoitti kehittyneensä edellisestä visiitistään, mutta Mehta ei saanut oikein mitään aikaan. Hän teki kolme kaksinumeroista breakia: 10, 22 sekä 47. Guergioun paras sarja oli 52.

Andrew Higginson hävisi Joe O’Connorille 5-0. Higginson hävisi ensimmäiset kolme freimiä, koska hän saapui paikalle 20 minuuttia myöhässä. On ymmärrettävää, ettei hän kiireessä paikalle saavuttuaan pystynyt voittamaan ottelua. Higginson selitti myöhästymistään ruuhkalla: hänellä oli neljä tuntia aikaa matkaan, joka yleensä kestää alle 2,5 tuntia. Amatööri O’Connor pääsi turnaukseen varasijalta Qualifying Schoolin menestyksensä myötä.

Shaun Murphy voitti odotetusti Ryan Clarkin. Ottelu päättyi 5-2. Clark pelaa toista kauttaan ammattilaisena. Viime kaudella hän voitti vain kaksi ottelua, mutta Murphyä vastaan hän esiintyi edukseen. Helpot pussitus- ja ennen kaikkea päällevetovirheet estivät kuitenkin tasaisemmat lukemat. Murphy pelasi hyvin: hän teki kolme yli 50:n sarjaa (sekä kaksi nelikymppistä), joista parhaaksi jäi viimeisen freimin 86.

Päivän parhaasta esityksestä vastasi Michael Holt, joka voitti Hammad Miahin 5-2. Holt teki kaksi satasta (131 ja 136) ja lisäksi yhden kuusikymppisen ja kaksi nelikymppistä. Hänkin voi olla tyytyväinen aloitukseensa.

Iltapäivän pisin ottelu oli Rory McLeodin kamppailu Ashley Cartya vastaan. Kello 16.30 aloitettu ottelu päättyi noin kello 21.45. Se siis päättyi myöhemmin kuin illan viimeinen jakso alkoi. Ottelu oli koko ajan jäljessä muita iltapäiväjakson pelejä ja se siis kesti noin viisi tuntia. McLeod voitti ottelun 5-4. Vastustaja Carty on amatööri, joka Qualifying Schoolissa jäi ottelun päähän ammattilaispaikasta. Hän pelasi hyvin: Carty teki 77:n ja 91:n sarjat, kun McLeodin paras oli 47.

Rory McLeod
Rory McLeod

Neil Robertson jatkoi illalla siitä, mihin viime kaudella jäi: teki satasen. Pisteitä sarjaan tuli 137. Hän voitti Steven Hallworthin 5-1. Tauolle mentäessä Robertson johti 4-0, ja Hallworth oli saanut freimeissä yhteensä ainoastaan 45 pistettä (Robertson 377). Tauon jälkeen Hallworth voitti kuitenkin yhden freimin ja esti täydellisen löylytyksen.

Otteluohjelma ja kaikki tulokset

Kuvat: Kuvakaappaus Youtubesta