Day jatkoi upeaa kauttaan Romaniassa – Bingham kaatui tasaisessa finaalissa

koronavirus Ryan Day | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Walesin Ryan Day nappasi kauden kolmannen ammattilaistittelinsä voittamalla sunnuntai-iltana Bukarestissa Romanian Mastersin loppuottelussa Stuart Binghamin tiukan väännön jälkeen lukemin 10-8. Turnausvoitto oli viikko sitten Gibraltar Openin voittopokaalia nostelleelle Daylle jo toinen peräkkäinen, ja merkitsi ottelun päätöshetkien riehakkaista tuuletuksista päätelleen walesilaiselle paljon. 

Ensimmäistä loppuotteluaan pelikieltonsa jälkeen pelannut Bingham aloitti finaalin tämän hetken kuuminta pelaajaa vastaan ennakkoluulottomasti, ja karkasi ensimmäiselle vartin tauolle 4-0 johdossa 57 ja 84 pisteen sarjojen saattelemana.

Day osoitti kuitenkin taistelijanlahjojaan raapimalla itsensä lopulta vain 5-4 -takaa-ajoasemiin päiväsession päätteeksi, vaikka Bingham kahdeksanteen erään ottelun suurimmaksi jääneen 124 pisteen sarjan rakensikin.

Mainos:

Iltajakso eteni tasaisissa merkeissä kohti huipennustaan, eikä kumpikaan pelaaja onnistunut repimään yli yhden erän hajurakoa. Binghamin siirryttyä 8-7 -johtoon ottelun toisella yli sadan pisteen sarjallaan Day löysi kuitenkin uuden vaihteen, ja jätti englantilaisen nollille kahdessa seuraavassa erässä.

18. erä muodostui todelliseksi jännitysnäytelmäksi: pitkällinen taktinen vääntö viimeisellä punaisella päättyi Dayn todella ohueen leikkaukseen, ja kun puolivaikea sininen upposi keskeltä säkkiä kulmaan, näytti ottelu jo taputellulta. Kylmän viileästi pöytää tyhjentänyt Day kuitenkin löi umpihelpon ottelupallopinkin pisteeltään selkeästi ohi, ja hetkeä myöhemmin Bingham pakotti erän uusintamustalle.

Englantilainen pääsi yrittämään vaikeaa leikkausta keskipussiin, mutta pussin haageista ulos kimmonnut pallo tarjosi Daylle toisen mahdollisuuden turnausvoiton varmistamiseen, ja tällä kertaa 37-vuotias snookeristi ei hermoillut: musta keskeltä säkkiin ja Day pääsi tuulettamaan vapautuneesti turnausvoittoa.

”En pelannut parasta snookeriani, mutta taistelin niin kovasti kuin pystyin”, Day totesi World Snookerin mukaan. ”Kun sain mahdollisuuden uusintamustalla, yritin vain keskittyä paikallaan pysymiseen ja saada kepin liikkumaan suorassa linjassa, onneksi pallo meni pussiin. Kahden perättäisen turnauksen voittaminen on mahtava tunne, on ollut mahtava kokemus olla Romaniassa ja en malta odottaa että pääsen uudelleen tänne.”

50 000 punnan palkintopotti on maistuvan kokoinen, mutta kutsuturnauksen rahapalkinnot eivät rankingsijoituksiin vaikuta, joten tämän viikon Players Championship -turnaus on tulevasta China Openista jo karsiutuneelle Daylle viimeinen mahdollisuus nousta suorille MM-kisapaikoille.

16 tällä kaudella eniten rahaa voittanutta pelaajaa sisältävä huipputurnaus pelataan maanantaista sunnuntaihin Walesin Llandudnossa, ja turnauksen vaiheita pääset seuraamaan Eurosportin kanavilta sekä ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Tiistai-illan O’Sullivan – Dott -otteluun Finnsnooker järjestää myös breikinveikkauskisan, johon pääset osallistumaan TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliBingham haastaa kovavireisen Dayn Romanian Mastersin finaalissa
Seuraava artikkeliKISA: Veikkaa O’Sullivan – Dott -ottelun suurin breikki ja voita lahjakortti Verkkokauppaan!