Video: Mastersissa uskomaton hetki – Ding hävisi erän todella harvinaisella tavalla!

Ding Junhui

Vanha brittiviisaus päivittelee, että mitä tahansa voi tapahtua 12-jalkaisella snookerpöydällä. Tämän kliseen todenmukaisuus nähtiin jälleen torstaina, kun kiinalainen supertähti Ding Junhui hävisi elintärkeän yhdeksännen erän Masters-puolivälierässään Luca Breceliä vastaan todella harvinaisella tavalla. Kaksi punaista suoraan nähnyt Ding nimittäin pelasi kolme kertaa osumaa punaisiin vallin kautta, ja kaikkien yritysten epäonnistuessa, freimi merkattiin suoraan belgialaisen laariin. 

Ding ja Brecel olivat voittaneet eriä vuorotahtia läpi illan, ja nuori belgialainen oli edennyt 35 pisteen johtoon yhdeksännessä, kun hän onnistui pelaamaan Dingin ikävään asemaan keltaisen pallon taakse. Ding näki kyllä parikin punaista suoraan, mutta niiden pelaaminen olisi jättänyt suurella todennäköisyydellä Brecelille helpon paikan, joten kiinalainen päätti hakea osumaa punaisiin vallin kautta.

Kaksi ensimmäistä yritystä jäivät molemmat millien päähän kohteestaan, joten tuomari Paul Collier varoitti etiketin mukaisesti Dingiä, että jos hän ei seuraavalla yrityksellä osuisi punaisiin, hän häviäisi freimin.

Moni odotti tässä vaiheessa Dingin vaihtavan suunnitelmaansa, mutta pidemmittä pohdinnoitta 31-vuotias kaksinkertainen Masters-voittaja tähtäsi samaan suuntaan kuin aiemmillakin kerroilla. Jo pallon lähtiessä liikkeelle, oli selvää, että osuma tulisi olemaan pienestä kiinni tälläkin kertaa, ja lopulta niin Ding, katsojat, kuin selostusosastokin seurasivat kauhistuneena, kuinka kivi jäi jälleen kiduttavasti karvan verran vajaaksi punaisista.

https://www.youtube.com/watch?v=qXc0G3jRqu8

Rauhallisesti tilanteen ottanut Ding osoitti erikoislaatuista kypsyyttä hallitsemalla hermonsa, ja voittamalla ottelun kaksi viimeistä erää, joten kiinalaisen tarinalla oli kuin olikin lopulta onnellinen loppu.

Totuuden nimissä Dingin lyöntivalinta ei ollut aivan niin aivoton, kuin miltä se jälkikäteen ajateltuna vaikuttaa: kiinalainen oli jo merkittävällä takamatkalla erässä, ja suoralla osumalla Brecel olisi luultavasti saanut paikan, josta erävoitto olisi ollut joka tapauksessa belgialaisen näpeissä. Kiinalaisen osalta vika olikin enemmän lyönnin toteutuksessa; kovemmalla vauhdilla osuma punaisiin olisi ollut lähes satavarma.

Perjantaina Masters-turnaus jatkuu loppujen puolivälieräotteluiden parissa. Päivän kohokohta on ehdottomasti Mark Selbyn ja Judd Trumpin kello 15 Suomen aikaa alkava vedet kielelle nostattava kohtaaminen. Maksuton live stream otteluun on mahdollista löytää TÄMÄN LINKIN KAUTTA. 

Masters -turnausta voit seurata tutusti Eurosportin kanavilla, sekä myös ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Lisäksi turnauksen ratkaisuotteluja näytetään myös ilmaiskanava TV Kutosen puolella. Tarkemmin turnauksen televisiointiin, otteluohjelmaan ja tuloksiin pääset tutustumaan TÄMÄN LINKIN KAUTTA. 

Coolbet tarjoaa turnauksen ajan uusille ja vanhoille asiakkailleen loistavan ilmaisvetotarjouksen, jonka pääset nappaamaan talteen TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliO’Sullivan jatkoi voittokulkuaan Dayn kustannuksella – Ding voitti trillerin
Seuraava artikkeliSnooker live stream: Katso Ronnie O’Sullivan-Ding Junhui ilmaiseksi