Selby heti ulos German Mastersista – Ding ja Trump kohtaavat perjantain herkkupalassa

valkoinen pallo Scottish Open Ding Junhui - Robin Hull
Kuva: Monique Limbos

Snookervuoden ensimmäinen rankingturnaus German Masters on edennyt kahden ensimmäisen pelipäivän aikana vauhdilla, ja perjantaina Tempodromella väkeä vähennetään 12:sta neljään. Puolivälieriin tiensä ovat jo selvittäneet muun muassa Ding Junhui ja Judd Trump, kun taas maailmanlistan ykkönen Mark Selby ja tuore Masters-voittaja Mark Allen putosivat jo avauskierroksella. 

Selbyn tämän omalle tasolleen vaisu kausi jatkui jo hieman huolestuttavan tutuissa merkeissä, kun tasainen vääntö Kiinan Xiao Guodongin kanssa päättyi 5-3 -tappioon. International Championshipin mestaruuden puolustaminen on yhä hallitsevan maailmanmestarin kauden ainoa väläytys, mutta muuten englantilaista ei turnausten loppuvaiheissa olla juuri nähty. Xiao kohtaa perjantain päiväsessiossa toisen kierroksen ottelussa maanmiehensä Liang Wenbon. 

Allenin turnaus päättyi niukkaan 5-4 -tappioon Matt Seltin käsittelyssä, ja pohjois-irlantilainen lateli ottelunsa jälkeen vahvaa kritiikkiä Tempodromen areenan järjestelyille Twitter-tilillään. Masters-voitostaan huolimatta Allen saa olla kevätkaudella hereillä, sillä miehen suora paikka kevään MM-kisoihin on rankingturnausten puolesta heikohkon jakson jälkeen kaikkea muuta kuin varma.

Seltin turnaus päättyi toiselle kierrokselle, jossa hienon ottelun pelannut Mark Williams varmisti jo kauden seitsemännen rankingturnauksen puolivälieräpaikkansa lukemin 5-2. Walesilainen legenda kohtaa perjantaina uransa ensimmäisen rankingpuolivälierän pelaavan Jimmy Robertsonin. 

Dingin ja Trumpin pelivireen ympärillä on leijunut paljon kysymysmerkkejä viime aikoina, mutta molemmat ovat selvittäneet kaksi ensimmäistä otteluaan päteviä vastuksia vastaan. Trump oli huippuiskussa 5-3 -lukemiin päättyneessä ja yhteensä neljä centurya sisältäneessä avausottelussaan Ben Woollastonia vastaan, ja päihitti rikkonaisemmissa merkeissä toisella kierroksella Joe Perryn samoin lukemin. 

Ding sen sijaan tylsytti Kyproksen Michael Georgiun orastavan kirin keskiviikkona, myös luvuin 5-3, ja paukutti torstaina Ricky Waldenia vastaan viisi yli viidenkymmenen pisteen sarjaa matkallaan 5-2 -voittoon. Britti- ja kiinalaistähtien kohtaamisesta puolivälierässä on lupa odottaa todellista vääntöä kahden onnistumista kovasti kaipaavan pelaajan välillä.

Perjantai-iltapäivästä pelataan loppuun toisen kierroksen ottelut, ennen illalla pelattavia puolivälieräkohtaamisia. Kahden ottelun päivää on siis tarjolla muun muassa Mark Joycen iltapäivällä kohtaavalle Shaun Murphylle, sekä Mark Davisin haastamalle Ryan Daylle. Perjantain jännitysnäytelmät näet tutustui Eurosportin sekä Unibet-TV:n välityksellä!

Kuva: Monique Limbos 


Edellinen artikkeliVuoden ensimmäinen rankingturnaus pelataan Berliinissä – German Masters alkaa keskiviikkona!
Seuraava artikkeliKommentti: German Masters on upea tapahtuma – snooker on parasta paikan päällä!