Ding rökitti Allenin Tour Championshipissa

Ding Junhui lyömässä palloa
Kuva: Monique Limbos

Ding Junhui aloitti Tour Championshipin vakuuttavasti. Hän voitti ensimmäisellä kierroksella turnauksen ykkössijoitetun Mark Allenin 10-5.

Ottelu alkoi tasaisesti, ja Allen pääsi 2-0- ja 3-2-johtoon. Sen jälkeen Ding meni kuitenkin menojaan. 35-vuotias kiinalainen iski suuria sarjoja toisensa perään ja voitti jakson loput kolme erää.

Dingin erävoittojen sarja jatkui toisessa jaksossa. 6-3-tilanteessa Allen oli lähellä kaventaa lukemia, mutta Ding ryösti erän ja siirtyi ratkaisevan tuntuiseen johtoon. Kuudes peräkkäinen freimivoitto muutti tilanteeksi 8-3. Allen kaunisteli vielä lukemia, mutta hänellä ei ollut enää toivoa saada vastustajaa kiinni. Lopputulokseksi kirjattiin 10-5.

Mainos:

Dingille voitto oli tärkeä, sillä hän on mukana taistelussa suorista paikoista MM-turnaukseen. Jos Ryan Day häviää torstaina Mark Selbylle, Ding pääsee suoraan Crucibleen. Muussa tapauksessa Dingin on voitettava vielä yksi ottelu välttääkseen MM-karsinnat. Ding oli Allenia vastaan vakuuttava, mutta usein aiemmin hyvien otteluvoittojen jälkeen on tullut heikompi peli, ja niinpä edellisestä turnausvoitosta on jo yli kolme vuotta. Avauskierroksen kaltaisella esityksellä kuka tahansa voi kaatua, mutta jää nähtäväksi, kykeneekö Ding pelaamaan tulevia kierroksia samalla tasolla.

WST:n haastattelussa Ding kertoi saaneensa itseluottamusta kuuden punaisen MM-turnauksen voitosta. ”Pelasin hyvin, olin keskittynyt ja käytin paikkani hyvin. En ajattele vielä Cruciblea, yritän vain voittaa riittävästi otteluita päästäkseni top 16 -sijoille”, Ding totesi WST:lle.

Koko alkukauden erinomaisesti pelanneen Allenin vire on kääntynyt laskusuuntaan MM-turnauksen lähestyessä. Hänellä on vielä pari viikkoa aikaa yrittää löytää huippuvireensä. Vain kerran MM-välieriin edenneen Allenin edellisten turnausten esitykset tuskin riittävät taistelemaan mestaruudesta Cruciblessa.

Allen ei ollut WST:n haastattelussa huolissaan. ”Ei ole syytä paniikkiin, kauteni on ollut hyvä ja on paljon syitä positiivisuuteen”, Allen totesi ja onnitteli Dingiä rehdisti.

Ding Junhui kohtaa välierässään perjantaina Ali Carterin tai Kyren Wilsonin, jotka pelaavat ensimmäisen kierroksen ottelunsa tiistaina.


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliTour Championship: Askelmerkkejä MM-kisoihin
Seuraava artikkeliTour Championship: Carterista ei vastusta Wilsonille