Dingille tappio International Championshipin karsinnoissa

Ding Junhui

International Championshipin karsinnoissa nähtiin yksi suuri yllätys, kun Ding Junhui hävisi Wang Zepengille 6-5. Muissa otteluissa etenkin Aditya Mehta ja Dominic Dale pelasivat erinomaisesti.

Wang Zepeng voitti ensimmäisen erän Dingiä vastaan 103 pisteen sarjalla. Ding kuitenkin tasoitti voittamalla seuraavan freimin, mutta ottelun toinen satanen, tällä kertaa 120 pisteen mittainen, vei Wangin 2-1-johtoon. Ding voitti kuitenkin seuraavat kolme erää tehtyään niihin 63, 75 ja 112 pisteen sarjat. Ottelu säilyi tasokkaana Wangin kaventaessa 85 pisteen sarjalla. Hän voitti myös tiukan kahdeksannen erän ja tasoitti tilanteeksi 4-4. Seuraava erä oli melko tasainen, mutta Ding voitti sen ja siirtyi erävoiton päähän pääsarjapaikasta. Peli ei kuitenkaan ollut ohi, vaan Wang voitti seuraavat kaksi erää ja samalla ottelun. Viimeisiin eriin ei suuria sarjoja nähty, ja Ding teki niissä yhteensä vaivaiset kuusi pistettä. Wang pelasi hyvän ottelun – esimerkiksi kahta satasta ei ihan kuka tahansa tee etenkään Dingiä vastaan.

Aditya Mehta voitti James Wattanan 6-3. Thaimaalainen Wattana voitti ensimmäisen erän, mutta seuraavat kaksi menivät Mehtalle 96 ja 97 pisteen sarjoilla. Neljännen voitti Wattana 94 pisteen sarjalla, mutta sen jälkeen Mehta meni menojaan. Hän voitti seuraavat kaksi 62 ja 97 pisteen sarjoilla. Wattana kavensi vielä voittamalla seitsemännen erän, mutta Mehta teki 56 ja 69 pisteen sarjat ja voitti ottelun 6-3. Mehta oli liekeissä: hän teki kuusi 50 pisteen sarjaa, joista kolme oli vieläpä yli 90 pisteen mittaisia. Wattana teki yhden yli 90 pisteen sarjan.

Dominic Dale
Dominic Dale

Myös Dominic Dale pelasi hyvin. Hän voitti Vinnie Calabresen 6-3. Dale teki heti ottelun ensimmäiseen freimiin 65 ja 74 pisteen sarjat, mutta seuraava oli tasaisempi, ja Calabrese tasoitti tilanteeksi 1-1. Dale voitti kuitenkin seuraavaksi peräti neljä freimiä putkeen tehtyään jokaiseen niistä kunnon sarjat. Niille tuli mittaa 53, 89, 92 ja 101 pistettä. Australialainen Calabrese voitti seuraavat kaksi erää, joihin hänen suurin sarjansa oli 31 pisteen mittainen, mutta yhdeksäs erä meni lopulta tiukan väännön jälkeen Dalelle, joka eteni 6-3-tuloksella jatkoon. Hänkin teki kuusi vähintään 50 pisteen sarjaa.

Jack Lisowskin heikohko vire jatkui, kun hän hävisi Ian Burnsille 6-2. Burns teki ensimmäiseen erään 58 pisteen sarjan, mutta Lisowski voitti kaksi seuraavaa tehtyään 55 ja 109 pisteen breakit. Burns tasoitti tilanteeksi 2-2 ja siirtyi pian johtoon 71 pisteen sarjalla. Seuraava erä oli tasainen, mutta Burns voitti kuin voittikin sen ja oli 4-2-johdossa. Lisowskilla oli seitsemännessä freimissä tilaisuus kaventaa, mutta Burns voitti erän väripalloilla ja teki vielä seuraavaan erään 89 pisteen sarjan, mikä riitti otteluvoittoon.

Michael White
Michael White

Michael White nousi 6-4-voittoon Sean O’Sullivanista. O’Sullivan voitti ensimmäisen erän, mutta White tasoitti 63:n sarjalla. Seuraavat erät menivät kuitenkin amatööri O’Sullivanille, joka teki suurimmakseen 73 pisteen sarjan ja siirtyi 4-1-johtoon. Kuudennessa erässä hän teki 49 pisteen sarjan, mutta White voitti lopulta erän ja kavensi tilanteeksi 4-2. Muutamalla keskikokoisella sarjalla White tasoitti tilanteeksi 4-4 ja seuraavaan hän teki 131 pisteen sarjan siirtyen erän päähän pääsarjapaikasta. Myös kymmenes freimi meni Whitelle, joka teki siihen 63 pisteen sarjan ja voitti ottelun 6-4. Hän voitti siis viimeiset viisi erää putkeen.

Craig Steadman johti Cao Yupengia 4-0 tehtyään 83 ja 88 pisteen sarjat, mutta Cao vastasi 60 ja 65 pisteen sarjoilla ja tasoitti tilanteeksi 4-4. Yhdeksännestä freimistä tuli ottelun käännekohta, sillä Steadman katkaisi Caon voittoputken ja teki erään 50 pisteen sarjan. Seuraavaan freimiin Steadman teki 52 pisteen sarjan ja voitti siis ottelun 6-4. Vaiherikkaassa ottelussa riitti tapahtumia, mutta Steadman onnistui kuin onnistuikin kääntämään pelin itselleen.

Luca Brecel
Luca Brecel

Chris Melling otti hienon 6-5-voiton Luca Brecelistä. Melling voitti 76 pisteen sarjalla avauserän, mutta Brecel tasoitti voittamalla toisen. Kolmannessa erässä Brecel teki peräti 11 virhettä, joista Melling sai siis 44 pistettä ja voitti erän selvin lukemin, vaikkei tehnytkään suurempaa kuin 17 pisteen sarjaa. Brecel voitti kaksi seuraavaa erää, mutta seuraavat kaksi menivät jälleen Mellingille, joka siirtyi 4-3-johtoon. Brecel ei kuitenkaan luovuttanut vaan teki 100 ja 106 pisteen sarjat siirtyen 5-4-johtoon. Melling kavensi 50 pisteen sarjalla ja voitti katkaisufreimin selvällä erolla tehtyään 52 pisteen sarjan. Ottelu päättyi siis 6-5.

Otteluohjelma ja kaikki tulokset


Edellinen artikkeliEnnakko: Tiistain karsintapelit
Seuraava artikkeliEnnakko: Kolmas karsintapäivä