Ennakko: Australian Open puolivälierävaiheessa

Jamie Jones
Kuva: Monique Limbos

Australian Openissa taistellaan perjantaina välieräpaikoista. Turnauksessa on mukana yhä joukko vakiintuneita voittajia, mutta puolivälierissä nähdään myös yllättäviä nimiä. 

Jamie Jones otti neljännesvälierissä yhden uransa hienoimmista voitoista kaataessaan maailmanlistan ykkösen Mark Selbyn vakuuttavin 5-1 lukemin, ja pelaa nyt uransa toisessa ison rankingturnauksen puolivälierässä. 27-vuotiaan uran ensimmäisen välieräpaikan esteenä on Walesin Michael White, joka voitti hurjan taistelun jälkeen Ali Carterin katkaisuerässä. White oli torstaina kaukana parhaimmastaan, ja hyvävireisellä Jonesilla on kaikki mahdollisuudet yllätykseen perjantain ottelussa.

Paikasta Jonesin tai Whiten vastustajaksi välieriin taistelee kokenut kaksikko John Higgins ja Joe Perry. Higgins voitti neljännesvälierissä Fergal O’Brienin vakuuttavasti 5-1 ja Joe Perry osoittautui Robert Milkinsiä etevämmäksi luvuin 5-3. Viime vuonna uransa ensimmäisen rankingturnauksen voittanut Perry on onnistunut päihittämään Higginsin vain kerran yhdeksässä kohtaamisessa, mutta odotettavissa on tasainen vääntö kahden kokeneen ketun välillä.

Hallitseva mestari Judd Trump lähti turnaukseen ehkä suurimpana voittajasuosikkina ja on hävinnyt kahdessa ensimmäisessä ottelussaan vain kaksi erää. Puolivälierissä vastus kuitenkin kovenee monta astetta, kun vastaan asettuu sekä UK Championshipissä että Mastersissa viime kaudella Trumpin kanssa tiukat ottelut pelannut Stephen Maguire, joka voitti toisella kierroksella Ricky Waldenin niukasti 5-4.

Martin Gould voitti Terry Griffithsin uusien valmennettavien kohtaamisessa Michael Holtin, ja nyt vastaan asettuu jo kolmatta kertaa peräkkäin tämän turnauksen puolivälierissä pelaava Matt Selt. Kaksi peräkkäistä katkaisufreimiin venynyttä ottelua selvittänyt Selt on henkisiltä valmiuksiltaan aivan eritason pelaaja kuin vielä pari vuotta sitten, mutta hyvänä päivänä rohkealla pussituspelillään vastustajansa jäädyttävä Gould on äärimmäisen vaikea voitettava.

Australian Openin otteluohjelma ja tulokset 

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliSelby pihalle Australiassa, Gould jatkoi vahvasti
Seuraava artikkeliHiggins ja Jones Australian Openin välieriin