Ennakko: Hull avaa karsinnat irlantilaisamatööriä vastaan

Robin Hull | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Robin Hull aloittaa kauden tärkeimmän turnauksensa lauantaina kello 12.00 irlantilaista amatööriä Martin McCruddenia vastaan. MM-kisapaikan lisäksi Hullilla on turnauksessa panoksena ensi kauden ammattilaiskiertuepaikka. Sen saavuttamiseen suomalaiselta vaaditaan vähintään kahta otteluvoittoa. 

Viime viikolla China Openissa 16 parhaan joukkoon selvinnyt suomalainen lähtee avausotteluunsa selvänä ennakkosuosikkina. 35-vuotiaalta McCruddenilta löytyy omat kannattajansa, ja irlantilainen väläytti Indian Openissa pakottamalla Yu De Lun katkaisufreimiin. Voittoja ammattilaispelaajista McCruddenilta ei kuitenkaan löydy, ja ottelun pitäisikin olla 40-vuotiaalle turkulaiselle juuri sopiva mahdollisuus pelata itsensä sisään turnaukseen. 

Kokenut suomalainen ei lähde höntyilemään, vaikka vastustajan tasosta ei mitään ennakkotietoa löydykään: ”Luonnollisesti McCrudden saa täyden kunnioituksen matsissa”, Hull toteaa. Muutenkaan viime kesän Wuxi Classicin puolivälieräpelaaja ei anna ajatustensa lähteä karkailemaan, vaikka edessä onkin kauden tärkein pelirupeama. ”On tärkeää pitää ajatukset tasaisina, minkäänlaiseen mehusteluun ei ole varaa.” 

Mainos:

Hullin peli on ollut hyvässä kunnossa jo pitemmän pätkää, ja valmistautuminen MM-kisaturnaukseenkin on mennyt nappiin. ”Energiaa on tosi hyvin tällä hetkellä, treeneissä olen keskittynyt rutiinijuttuihin. Keskittymisen ylläpitäminen on tärkeässä roolissa”, sanoo Hull joka kertoo venyttäneensä harjoitussessioitaan MM-kisojen pitempiä otteluita ajatellen. ”Tämä on ehdottomasti kauden testaavin kisa, niinkuin pitääkin olla.” 

Hull pelasi China Openissa kokonaisuutena onnistuneen ottelun vain villi kortti- kierroksen ottelussaan, mutta otti huononakin päivänä voiton rankingin sijaa 33 majoittavasta Mark Kingistä. Se kertoo kaiken siitä, mihin suomalaisella on mahdollisuus silloin kun oma peli on kohdallaan. Hullin breikinteko on yksinkertaisesti sen verran sujuvaa, ettei irlantilaisamatööri pysyne turkulaisen kyydissä pitkässä ottelussa. Jos Hull onnistuu kaatamaan irlantilaisen, seuraavalla kierroksella vastus kovenee huomattavasti, kun vastaan asettuisi maailmanrankingin sijalta 28 löytyvä Ben Woollaston.  


Edellinen artikkeliGould heti pihalle, Evans hyvin mukana taistelussa
Seuraava artikkeliKarsintojen toinen päivä pakettiin Englannissa