Hull haastamaan O’Sullivania

Robin-Hull | FinnSnooker.com
Robin-Hull | FinnSnooker.com

Snookerin maailmanmestaruuskilpailut Crucible Teatterissa alkavat huomenna klo 12:00, kun turnauksen avausottelussa kohtaavat hallitseva maailmanmestari Ronnie O’Sullivan sekä Suomen Robin Hull.

Robin Hull (122.) selvitti itsensä lähes sensaatiomaisesti MM-kisoihin karsintakierroksien kautta, jossa turkulainen voitti Tony Dragon (80.), Tian Pengfein (49.), Ian Burnsin (66.) sekä viimeisenä entisen maailmanmestarin Peter ”Psycho” Ebdonin (30.).

Hullin suoritus on noteerattu ympäri maailman ja media on ollut varsin kinnostunut pelaajasta, joka jo kertaalleen joutui lopettamaan uransa vuonna 2008 pahan viruksen ja rytmihäiriöiden takia. Eräs ”brittimedia” uutisoi jopa Hullin nousseen lähes kuoleman partaalta Crucible Teatteriin. Kuitenkin nämä höpötykset ovat hyvin toisarvoisia ja menneet voidaan unohtaa. Pääasia on, että suomalainen pelaaja on ensimmäistä kertaa lopputurnauksessa ja 32 parhaan pelaajan joukossa!

Mainos:

Hullin peli oli läpi karsintojen melko stabiilia, eikä suurempia notkahduksia otteluissa ole nähty. Suomalaisen ”break building” on ollut hyvällä tasolla, josta osoituksena on muutama 100+ breikki sekä lukuisia 50+ lyöntisarjoja. Myös ”seiftipelaaminen” on ollut riittävällä tasolla, joten pelivire on todella kohdallaan kauden tärkeimmällä hetkellä.

Eilen järjestetyssä arvonnassa arpaonni ei ollut Hullille kovin suotuisa, sillä avausottelussa vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari ja kiistatta maailman paras pelaaja Ronnie O’Sullivan.

”The Rocket” on ollut todella kovassa lennossa tämän vuoden alusta asti ja mukaan on mahtunut mm. The Mastersin voitto sekä Welsh Openin voitto. O’Sullivanin on kiistatta turnauksen suurin ennakkosuosikki.

Lähtöasetelmat ovat varsin selvät, sillä O’Sullivan on ottelussa ylivertainen suosikki ja englantilaiselle kelpaa ainoastaan voitto. Hullin on tehtävä O’Sullivanin pelistä lähes helvettiä ja sotkettava tämän pelihuumoria parhaansa mukaan, mikäli suomalainen haluaa taistella ottelun voitosta.

”The Rocket” pystyy tekemään pöydän vaikeistakin tilanteista, joten turhiin virheisiin ei ole varaa. O’Sullivan ei pelannut kaksi viikkoa sitten järjestettävässä China Openissa, joten pelituntuman kanssa voi olla hienoisia ongelmia ottelun alussa. Ainakin me toivomme niin.

Hull on maininnut useassa lähteessä lähtevänsä hyökkäämään rohkeasti O’Sullivania vastaan ja tässä tapauksessa hyökkäys on varmasti paras puolustus. Ottelun alku on todella tärkeä ja mikäli ”Roope” saa vietyä ottelun tasatilanteessa ensimmäiselle tauolle, kasvaa itseluottamus varmasti ja mahdollisuudet yllätykseen kasvavat. Mitä pidemmälle ottelu venyy tiukkana, sen parempi tilanne on suomalaiselle.

Vaikka kuinka värilasit päässä tilannetta tuijottaisi ja ottelua ennakoisi, on vaikea nähdä mitään muuta lopputulosta kuin O’Sullivanin voitto. Kuitenkin Hull on pelannut hyvin karsintojen ajan ja break buildingin ollessa samalla tasolla, on varmasti vähintään nejä framevoittoa tosiasia. 10 framevoittoon pelattaessa myös maailman paras sortuu virheisiin ja Hull pystyy 50+ breikeillä viemään frameja. Kuitenkin pussituspelin pitää olla korkealla tasolla.

Toivotaan, että Hull jatkaa loistavia esityksiään ja pistää parastaan hallitsevaa maailmanmestaria vastaan! Hull +6.5 framea napataan pelikupongille, joka täydentyy vielä avauskierroksen otteluilla.

O’Sullivan vs. Hull on seurattavissa suorana lähetyksenä klo 12:00 Eurosportilta sekä Eurosport Playerista. Me seuraamme tilannetta toki tiiviinä Facebook -sivulla sekä Twitterissä.

Vedonlyöntivihje:

Robin Hull – Ronnie O´Sullivan
Valinta: Hull +6.5 framea @1.95
Lauantai 19.4.2014 klo 12:00