Ennakko: International Championshipin toinen pelipäivä

Zhao Xintong
Zhao Xintong

International Championshipin toisena pelipäivänä pelataan loput avauskierroksen ottelut. Mukana on peräti viisi kiinalaispelaajaa (luku ei sisällä Hongkongin Marco Futa), ja Fun lisäksi suurista nimistä Judd Trump, Shaun Murphy ja Neil Robertson avaavat turnauksensa.

Zhao Xintong – Kurt Maflin
Villin kortin ottelussaan Jamie Jonesin 6-5 voittanut Zhao Xintong kohtaa Kurt Maflinin. Vasta 17-vuotias amatööri Zhao on pelannut ainoastaan Asian Tourin osakilpailuissa ja villillä kortilla Kiinan suurissa turnauksissa, mutta nuoresta iästään huolimatta hän on voittanut jo muun muassa Xiao Guodongin, Ken Dohertyn, Barry Hawkinsin, Jamie Copen, Matt Seltin, Jack Lisowskin ja Marco Fun. Kyseessä on siis huippulupaus, jossa on paljon samaa kuin vasta 14-vuotiaassa Yan Bingtaossa ja täksi kaudeksi ammattilaiseksi päässeessä 16-vuotiaassa Zhou Yuelongissa, jolla on kuitenkin vielä totuttelemista Main Tourissa. Norjaa edustava Kurt Maflin on noussut rankingin 32 parhaan joukkoon, mutta kausi 2014-2015 ei ole alkanut odotetusti. Maflin eteni Asian Tourin avausosakilpailussa neljännelle kierrokselle (16 parhaan joukkoon), mutta se on ainoa turnaus, jossa hän on ottanut useamman kuin yhden otteluvoiton. Jostain syystä norjalainen on ollut vähän vaisu viime aikoina. En pitäisi yllätyksenä Zhaon voittoa, sillä kiinalainen on ottanut useita erinomaisia voittoja ja oli jo Jonesia vastaan hyvässä vireessä. Jonesin viime aikojen vire on ollut parempi kuin Maflinin.

Joe Perry
Joe Perry

Joe Perry – Mike Dunn
Joe Perry eteni Wuxi Classicin finaaliin, mutta pelasi sen jälkeen vähän aikaa vaisummin. Parissa edellisessä turnauksessa Perry on kuitenkin pelannut jälleen paremmin. 40-vuotias Perry kohtaa 42-vuotiaan Mike Dunnin, joka on nousemassa lähemmäs entistä tasoaan. International Championship on ensimmäinen suuri turnaus, jonka karsinnat Dunn tällä kaudella selvitti, mutta sekä Australian Openissa että Shanghai Mastersissa Dunn pääsi viimeiselle karsintakierrokselle eli 48 parhaan joukkoon. Perry lähtee otteluun suosikkina, mutta en sulkisin Dunniakaan täysin pois laskuista. On kuitenkin huomioitava, että Dunn ei ole missään nimessä ailahteleva pelaaja, vaan hän pelaa aina samalla tasollaan. Se vähentää Dunnin voiton todennäköisyyttä, sillä Dunnin perustaso tuskin riittää aivan voittoon asti. Silti rankinglistalla nousussa oleva Dunn voi tehdä pelistä yllättävän tasaisen.

Mainos:
Xiao Guodong
Xiao Guodong

Xiao Guodong – Eden Sharav
Xiao Guodong on Kiinan kakkospelaaja ja Ding Junhuin hävittyä jo karsinnoissa turnauksen todennäköisin kiinalaismenestyjä. Australian Openin välieriin ja kolmen muun turnauksen 16 parhaan joukkoon edennyt kiinalainen kohtaa avauskierroksella amatööri Eden Sharavin, joka sai turnauspaikan voittamalla karsinnoissa Gerard Greenen. Sharav on erinomainen amatööri – hän oli molemmissa Qualifying Schoolin osaturnauksissa otteluvoiton päässä ammattilaispaikasta. Amatöörinäkin hän on saanut paikkoja turnauksiin, koska osa ammattilaisista jättää kisoja väliin. Greenen lisäksi Sharav on voittanut Yu De Lun ja Chris Norburyn, mutta toisaalta hävinnyt myös amatöörivastustajille. Sharavilla on siis tekemistä ennen kuin hän voi menestyä Main Tourilla – ja ensin pitäisi saada ammattilaispaikka. Xiao on kuitenkin aivan toista luokkaa. Kiinalainen ei ole tällä kaudella vielä pärjännyt kotimaansa suurissa kisoissa: Wuxi Classicissa tuli tappio avauskierroksella Robin Hullia vastaan, Shanghaissa taival päättyi jo karsinnoissa. Hän on kuitenkin osoittanut pärjäävänsä myös Kiinassa kotiyleisön paineista huolimatta, siitä osoituksena vaikka viime kauden Shanghai Mastersin kakkossija. 22-vuotias Sharav on mielenkiintoinen ja lupaava pelaaja, mutta Xiao on kaksikosta parempi. Vaikka Sharav voi pelata pirteästi, Xiaon tappio olisi todellinen yllätys.

Peter Ebdon
Peter Ebdon

Muutama ottelu lyhyesti
Andrew Pagett kohtaa Peter Ebdonin. Molemmat ovat piristyneet viime aikoina, Ebdon tosin selvästi enemmän. On todella hankala kuvitella edellisestä 12 ottelustaan kymmenen ja kauden aikana 16 22 ottelustaan voittaneen Ebdonin häviävän Pagettin kaltaiselle pelaajalle. Myös Matt Selt on piristynyt viimeisimmän kauden tai parin aikana. Pagettin vastustaja Neil Robertson oli aivan kauden alussa liekeissä, mutta edelliset pari kuukautta ovat olleet paljon vaisumpia. Robertsonin tappio olisi suuri yllätys, mutta on todennäköistä, että Selt pysyy mukana taistelussa pitkään. Joe Swaililla on alla villin kortin ottelu, mikä hyödyttää häntä. Andrew Higginsonin kohtaava Swail on parantanut viime kaudesta ja lähtee minusta tasaväkisenä vastustajana otteluun. Higginsonin kausi on alkanut vain kohtalaisesti, jos ei huomioida erinomaisia otteita Shanghai Mastersin karsinnoissa.

Pelivihjeet
Jälleen oli vaikea valita kohteita. Mike Dunn kertoimella 4,50 houkuttelisi, samoin tasoitusveto (+2,5, 2,15), mutta en kuitenkaan valinnut niitä. Sama pätee Joe Swailin tasoitusvetoon (+1,5, 2,10) ja Matt Seltin voittoon (5,60). Seltin ja Robertsonin ottelussa on myös toinen kiinnostava kohde: freimimääräveto (yli 9,5, 2,62). Sen sijaan Zhao Xintongin ja Joe Swailin voittoihin tarjotaan selvästi ylisuuria kertoimia. Minusta molemmat ottelut ovat ennalta tasaisia eikä kertoimien tulisi missään nimessä olla suurempia kuin 2,50, ei ainakaan kiinalaisella. Zhaon kerroin on poikkeuksellisen houkuttava, ja sitä suosittelen erityisesti. Kolmas valittu kohde on Ebdonin tasoitusveto (-1,5, 1,85). Ebdon on selvä suosikki, Pagett todennäköisesti jää parin freimin päähän. Ottelussa olisi itse asiassa toinenkin tasoitusveto, jota sietää harkita (-2,5, 2,62).

Zhao Xintong – Kurt Maflin 27.10. 3.30
Voittaja: Zhao Xintong (paras kerroin 2,63)

Peter Ebdon – Andrew Pagett 27.10. 3.30
Voittaja: Peter Ebdon -1,5 freimiä (paras kerroin 1,85)

Joe Swail – Andrew Higginson 27.10. 8.30
Voittaja: Joe Swail (paras kerroin 2,63)

Turnauksen otteluohjelma