Ennakko: Karhu Open 2015 Oulun City-Biljardissa

Tänään jyrähtää  käyntiin Pohjois-Suomen kolmipäiväinen snookerjuhla, vuosittaiseksi vakiintunut tasoitusrahakilpailu Karhu Open Oulun City Biljardissa. Pohjoisen snookermiehet ovat jälleen kerran onnistuneet ennakkojärjestelyissä soveltamalla perinteistä, hyväksi havaittua sapluunaa. Osallistujia on saatu houkuteltua yli 50, jotka on tasoitusten mukaan sijoiteltu lohkoihin. Perinteisen sponsorin tassullaan ojentaman summan jälkeen palkintopotti tällä osallistujamäärällä on varsin muhkea: pelkkä voittajan osuus on yli 1000 euroa. Sitä nousevat ajoittain lähentelemään iltojen shoot-outien potit.

Yksi kauden kohokohtia

Suomi-snookerin kohokohta on tietysti SM-kilpailut, mutta sen takana merkittävimmiksi kilpailuiksi ovat vakiintuneet Oulussa järjestettävät tasoituskilpailut elokuiset Eliittikisat sekä maaliskuinen Karjala/Karhu Open, joissa jaetaan snookerin mittakaavassa muhkeimmat palkintorahat. Osallistumismaksujen ja sponsorin lisäämän 800 euron potista jaetaan kahdeksalle parhaalle rahaa ja breikkipalkintokin on tänä vuonna käypää valuuttaa. City-Biljard on tunnettu suuresta pöytämäärästään (15 täysmittaista snookerlavaa). Pöydistä osa on vielä klubipöydiksikin helpoimmasta päästä, joten isot breikit kuuluvat kisassa perinteisesti asiaan. Perjantai-iltaan kuulunee pari- ja lauantai-iltaan yksilö-shoot-out, missä vain pinkki ja musta ovat pöydällä ja kisaformaatti on suora cup.

Pelaajia mukana ulkomaita myöten

Kisaan on ilmoittautunut tänä vuonna 52 ”pellaajaa”. Kotipitäjän pelureita näistä on luonnollisesti valtaosa, mutta pelaajia on Rovaniemeä (8 pelaajaa), Kokkolaa, Jyväskylää, Kuopiota, Iisalmea (kaikista 4 pelaajaa), Saloa ja Espoota myöten. Heikki Niva debytoi Oulussa ja on luonnollisesti suosikkeja nostamaan karhumaljan. Palkintopotti on ilahduttavasti houkutellut mukaan pitkästä aikaa myös ”Kiiruna-Jim” Johanssonin länsinaapurista. 0-5 pisteen tasoitusmiehiä ja muita voittajaehdokkaita edellä mainittujen lisäksi ovat Joona Koskela, Janne ”Humppa” Hummastenniemi, Mika Hummelin, Antti Mannila, Timo Salovaara, Juha Lehto, Juha Rajaniemi, Janne Saarela ja Sami Korkiakoski. Erityinen mielenkiinto kohdistuu 12-14-vuotiaisiin junioreihin Patrik Tiihoseen (15 vuotta, tasoitus 10) sekä kotikaupungin lupausveljeksiin Olli (14 vuotta, tasoitus 20) ja Antti Vikstedt (12 vuotta, tasoitus 30). Eliittikisan monivuotinen valtias Juha Erkinmikko jäi yllättäen pois turnauksesta.

City-Biljardin puitteet ovat lisäaktiviteetteineen oivalliset kisojen järjestämiseen ja tunnelma perinteisesti leppoisa. Välillä on saatu nauttia jopa pelaajien spontaaneista lauluesityksistä. Täksikin vuodeksi sitä ennakoi kisan juryn julkaisema kisabiisi.

Lohkojako ja tulosseuranta


Edellinen artikkeliMark Williams vei senioreiden maailmanmestaruuden
Seuraava artikkeliMichael White Shoot-Outin voittoon