Ennakko: Kolmas karsintapäivä

Rory McLeod
Rory McLeod

Puolet karsinnoista on tiistain jälkeen pelattu, mutta vielä on jäljellä kaksi karsintapäivää. Keskiviikkona mukana on monta kiinnostavaa keskikastin pelaajaa, mutta Mark Selbyn ja Judd Trumpin myötä muutama huippukin pelaa karsintapelinsä.

Tom Ford – Joe Swail
Tom Fordin viime kausi oli keskinkertainen ellei jopa heikko aina MM-karsintoihin saakka. Hän onnistui kirkastamana kautensa voittamalla kolme karsintaottelua ja pelaamalla hyvän ottelun varsinaisessa pääsarjassakin. Uusi kausi on kuitenkin alkanut heikosti, sillä hän on voittanut viidestä ottelustaan vain yhden ja senkin amatööriä vastaan. Fordin kohtaavan Joe Swailin tilanne on päinvastainen, sillä hänen viime kautensa oli pettymys, mutta uusi on alkanut paremmin. 13 ottelustaan Swail on voittanut kahdeksan ja vain kerran hän on hävinnyt top 25:n ulkopuolella olevalle pelurille. Alkukauden vire puoltaa siis Swailia. Ford ei tietenkään ole turha pelaaja, mutta hänen täytyy parantaa alkukauden otteistaan voittaakseen Swailin.

Andrew Higginson – Chris Wakelin
Andrew Higginsonissa ja Chris Wakelinissa on paljon samaa. Molempien edellinen kausi oli pettymys, mutta uusi on alkanut paremmin. Yhdeksi tulevaisuuden suurista nimistäkin kutsuttu Wakelin pelaa toista kauttaan ammattilaisena. Edellinen oli heikko, vaikka hän paransi koko ajan. Tällä kaudella Wakelin on ehtinyt jo voittamaan Ricky Waldenin ja Dominic Dalen, ja Riga Openissa 22-vuotias eteni 16 parhaan joukkoon. Higginson pelasi erinomaisesti Shanghai Mastersin karsinnoissa ja väläytteli taitojaan jo aiemmin kaudella. Myös hän tuntuu parantaneen huomattavasti viime kaudesta. Higginson lähtee suosikkina Wakelinia vastaan. Jälkimmäisen pelaajan voitto olisi laskettava yllätykseksi.

Mainos:

Rory McLeod – Andrew Pagett
Rory McLeod tiputti Shanghai Mastersin karsinnoissa Robin Hullin. Seuraavalla kierroksella hän hävisi Dechawat Poomjaengille käsittämättömässä kuusituntisessa ottelussa. Hitaasta pelityylistään tunnettu McLeod on Tourin peruspelaajia. Hän ei ole saavuttanut urallaan oikeastaan mitään suurta, mutta kyseessä on silti vahva pelaaja. Nyt McLeod kohtaa Andrew Pagettin, joka on viime aikoina ollut minulle pettymys. 32-vuotias eteni viime kaudella kerran Asian Tourilla 16 parhaan joukkoon, mutta uudelta kaudelta on toistaiseksi vain yksi ottelu- ja yksi luovutusvoitto. Tällä menolla hän ei uusi ammattilaispaikkaansa. McLeod onkin selvä suosikki otteluun.

Pelivihjeet
Keskiviikolle löytyy yksi kiinnostava kohde: Joe Swail kertoimella 2,50. Myös McLeodia (1,46) kannattaa harkita.

Tom Ford – Joe Swail 24.9. 11.30
Voittaja: Joe Swail (paras kerroin 2,50)

Otteluohjelma ja tulokset


Edellinen artikkeliDingille tappio International Championshipin karsinnoissa
Seuraava artikkeliRobertson niukasti jatkoon, Bingham vahva