Ennakko: Mestaruussarja RG3

Mestiksen ranking-kauden ensimmäinen neljännes täyttyy viikonloppuna, kun kiertue palaa vuosien tauon jälkeen Ouluun ja sen 15 pöydän snookerpyhättöön, City-Biljardiin. Vaikka osallistujamäärä on odotetusti totuttua pienempi, Etelä-Suomen pelaajien loistaminen lähes täydellisellä poissaolollaan hämmentää.

Kisan osallistujakaarti koostuu pääosin pohjois- ja keskisuomalaisista pelureista. Jyväskylä on jalkauttanut kilpailuun eniten pelaajia. Kotikaupungista mukana ovat kokeneet Timo Salovaara ja Joona Koskela sekä nuori Olli Vikstedt. Varsinais-Suomesta saapuvat ranking-asemiaan puolustamaan vain kovimmat kisajyrät, Jyri Virtanen ja Juha Lehto. Etelä-Suomesta saapuu sen lisäksi vain alun perin pohjoisesta muuttaneita divaristatuksen pelaajia. Eteläsuomalaisilla, etenkään pääkaupunkiseudun pelaajilla ei nähtävästi yhdelläkään riitä motivaatiota matkustamaan yli kahden sadan kilometrin päähän kisoihin. Muistutettakoon, että kisoja kiertää jatkuvasti muualta Suomesta useita sitoutuneempia pelaajia, joiden paikkakunnilla ei kisoja järjestetä. Sinänsä asia ei muodosta ongelmaa; kausi on pitkä ja kiertue palvelee tasapuolisesti valtakunnan pelaajia, niin että matkustamisen määrä suhteellisesti tasoittuu pelaajien kesken. Lisäksi kisojen nimilistat saavat kaivattua lisäväriä, kuten tälläkin kertaa.

Kisat pelataan kahdessa seitsemän pelaajan lohkossa, joista neljä etenee jatkoon. Kaikki pelaavat kaikkia vastaan kaksi erää lauantain lohkopeleissä. Lohkossa A ykkössijoitettu Virtanen kohtaa Jyväskylän biljardiseuraa edustavat Mika Hummelinin, Pessi Lyyran ja Patrik Tiihosen. Lohkon sijoittamattomat pelaajat ovat Koskela, ensimmäisessä kisassa miehekkäästi esiintynyt Pertti Salo sekä kisatoiminnan moottori Petri Pallaspuro. Tasaisessa ja tasokkaassa lohkossa kenenkään jatkopaikkaa ei ole taputeltu. Lohkossa B puolestaan kakkossijoitettu Antti Mannila saa vastaansa Lehdon, Tero Napparin ja Timo Salovaaran, joita vastaan yllätystä lähtevät havittelemaan Pena Pällijeff, juniori Vikstedt ja Rovaniemen tiukka kisavääntäjä Jouko Niemelä. Sunnuntaina on tiedossa tuimaa taistoa palkintopokaaleista kahdeksan pelaajan suora cupin formaatilla.

Mainos:

Kisasivuille on tiedossa jälleen ajantasainen tulospalvelu sekä livelähetys nettistreamin muodossa.

Kuva: Jouko Laitinen


Edellinen artikkeliThe Express Tribune: Hamza Akbarille myönnetty viisumi
Seuraava artikkeliRobin Hullin alustava kalenteri – kausi jatkuu torstaina