Ennakko: Mestaruussarjan rg-8

Snookerin MM-kisojen taustalla kotimaassa haetaan Mestaruussarjan viimeisiä asemia sarjan päättävässä osakilpailussa lauantaina 25.4.2015 alkaen klo 10. Kisapaikka on muutaman viikon päästä käytävien yleisen sarjan SM-kisojen näyttämö, Turun Aura-Biljardi. Käytännössä kisat käyvät oivasta lämmittelystä SM:iä varten. Kisoissa ratkaistaan lisäksi rg-kiertueen rahapalkinnot kolmelle parhaalle sekä edustuspaikat Prahan kesäkuun EM-kisoihin, mahdollisesti jopa myös Etelä-Afrikan Kapkaupungissa pidettäviin amatöörien MM-kilpailuihin.

Kisat karkeloidaan yksipäiväisinä 15 pelaajan voimin. Mukana on suurin osa rg-listan kärkiryhmittymästä muutamalla paikallisella pelaajalla vahvistettuna. Tosin rankingin kymmenen parhaan joukosta osa pelaajista on jäänyt pois kisoista. Rg-lista on menettänyt merkityksensä usean pelaajan osalta kauden edetessä. Harmillisesti osa pelaajista menetti mahdollisuutensa rg-listan kärkisijoille, kun edelliset rg-kisat harmillisesti järjestettiin yhtä aikaa Maltan junioreiden ja joukkueiden EM-kisojen kanssa.

Voittajasuosikit: Kauhanen, Mannila ja Virtanen

Asetelma kisaan on ranking-sarjan voiton kannalta mielenkiintoinen. Kovimmat suosikit kisaan ovat Turussa viime kisoja hallinnut Johannes Kauhanen sekä kisakaavion päihin sijoitetut rg-1 ja 2, Antti Mannila ja Jyri Virtanen. Kauhanen sijoittuu Mannilan puolelle kaaviota siten, että he kohtaisivat semifinaaleissa. Kaavion puolesta Virtasella on siten pieni etu puolellaan. Koko kiertueen kolmannesta sijasta käydään myös tiukka taistelu. Antti Tolvanen, Mika Hummelin ja Jani Kananen ovat lähimpänä tässä järjestyksessä muutaman sadan pisteen päässä toisistaan. Tolvanen nautiskelee myös lievästä kaavioedusta, kun Hummelin ja rg-5 Kananen on arvottu samaan kaavion osioon, joka on kenties koko kaavion pahin: siitä ponnistaa myös kisan kovin ennakkosuosikki Kauhanen.

Mainos:

Lajiaktiivien katse tulevaisuudessa

Tarmokas lajipäällikkö Jyri Virtanen on ottanut ilahduttavan aktiivisen otteen kisajärjestelmän kehittämiseen ja tähyää jo pitkälle tulevaisuuteen. Ensi vuodeksi on luvassa suuria muutoksia, ja ainakin paikalle saapuvien pelimääriä pyritään lisäämään. Se on hieno uutinen kisasnookerin harrastajille ja epäilemättä ensi vuonna nähdään tätä vuotta enemmän osallistujia snookerkisoissa.

SM-kisat lähenevät siten, että jo ensi viikolla pelataan juniorien ja seniorien SM-kilpailut. Yleinen sarja on vuorossa 16.-17.5. ja siitä viikon päästä ratkotaan perinteisesti mitalien värejä Kulttuuritalolla.

Kisakaavio ja tulosseuranta. Striimiä voi haeskella Aura-Biljardin kanavilta 1 ja 2.

Kuva: Arttu Klemetti


Edellinen artikkeliHullin kausi päätökseen – Murphy vakuuttavassa vedossa
Seuraava artikkeliReanne Evansin kymmenen vuoden putki katkesi – naisten maailmanmestaruus Hongkongiin