Ennakko: Robin Hull ei lähde säästelemään UK:n avaukseen

Hull | FinnSnooker.com
Robin-Hull | FinnSnooker.com | Kuva: Monique Limbos

Suomen snooker-ylpeys Robin Hull palaa tositoimiin Englannissa, kun UK Championship -turnauksen kolmantena pelipäivänä Hull kohtaa avauskierroksen ottelussa rahalistan 58. sijalla olevan Thepchaiya Un-Noohin.

Robin Hull on pitänyt kilpailutaukoa hyvin sujuneiden MM-kisojen sekä Wuxi Classic -turnauksen jälkeen. Nyt suomalainen tekee kuitenkin kolmen kuukauden tauon jälkeen kaivatun ”paluun” pelipöydälle ja on valmiina taistelemaan otteluiden voitoista. Hull lähtee turnaukseen intoa puhkuen eikä aio lähteä säästelemään avausottelussa.

”Erityistä taktiikkaa otteluun ei ole rakennettu, pelin kulku määrittää sen joka tapauksessa. Alkuun kuitenkin lähden tietoisesti hieman rohkeammin liikkeelle, ettei tule ainakaan liikaa mietittyä tauon jäljiltä. Omaa normaalia peliä pelataan.”

Hullin vastustaja Un-Nooh on kilpaillut viime aikoina ahkerasti ja 29-vuotias thaimaalainen on esittänyt ihan kelpo otteita tällä kaudella. Suuria voittoja thaimaalainen ei kuitenkaan ole saanut kaivettua, jos mukaan ei lasketa syyskuun alussa kuuden punaisen MM-kisoissa tullutta 5-3-voittoa Shaun Murphysta. 

Un-Noohilla on alla kirvelevä tappio viime viikolta Ruhr Openista, jossa Chris Wakelinia vastaan mies johti ottelua jo 3-0, mutta onnistui vielä häviämään sen värikkäiden vaiheiden jälkeen. Erityisesti Un-Noohia syö varmasti se, että viimeisessä erässä Wakelin tarvitsi peräti kaksi snookeria voittaakseen ottelun. Nämä snookerit Wakelin myös teki ja eteni lopulta jatkoon numeroin 4-3.

Hullin pelivirettä on vaikea arvioida, sillä turkulainen ei ole pelannut hetkeen ”kunnon” pelejä. Vielä muutama viikko takaperin pelaamisen kanssa oli hieman ongelmia, mutta nämä ongelmat on onneksi saatu sivuutettua Aura Biljardin harjoituspöydällä. Harjoituksissa tärkeänä apuna toimi viimeiset viikot biljardin monilahjakkuus Kim Laaksonen, joka helpotti Roopen harjoittelua huomattavasti.

Suomalainen voi silti lähteä otteluun luottavaisin mielin, sillä taitotaso on edelleen maailman huippuluokkaa. Mikäli Roope saa pelinsä kulkemaan alusta asti, on Un-Noohilla varmasti vastassaan suomalainen seinä. Ottelun alku tulee olemaan varsinkin Hullille todella tärkeä, sillä pelaamattomuuden karstat on syytä karistaa heti kättelyssä pois. Itseluottamuksen tulee olla tapissa heti alusta saakka.

Ottelu pelataan huomenna klo 11.30, jolloin jokaisen suomalaisen snookerfanin kannattaa olla seuraamassa ottelua. Peli ei valitettavasti ole TV-pöydällä, mutta Twitterissä liveseuranta on käynnissä koko ottelun ajan @FinnSnooker-tilillä.

UK Championshipin täysi otteluohjelma ja tulokset


Edellinen artikkeliUK Championshipin avauspäivä tarjosi yhden suuren yllätyksen ja neljä satasta
Seuraava artikkeliUK Championshipin torstain ennakko: Moni huippunimi avaa turnauksensa