Ennakko: Shanghai Mastersin viimeinen karsintakierros

Alan McManus
Alan McManus

Shanghai Mastersin viimeinen karsintakierros pelataan perjantaina. Otteluvoittajat saavat 16 sijoitetun pelaajan lisäksi paikan Shanghain pääsarjaan. Neljännellä karsintakierroksella kohtaavat suoraan sinne sijoitetut pelaajat (osallistuvien kesken rankingsija 17-32) sekä kaksi tai kolme karsintaottelua voittaneet vastustajat.

Ensimmäiseltä karsintakierrokselta aloittaneista pelaajista yllättävän moni on edennyt viimeiseen karsintaotteluun asti: Alex Davies, Li Hang, Joe Swail, Michael Wasley sekä Stuart Carrington ovat pelanneet jo kolme karsintaottelua ja voittaneet ne kaikki. Perjantainen on heille siis neljäs ottelu neljään päivään. Heistä Swail on ottanut kolme 5-4-voittoa. Wasley kohtaa Dominic Dalen, jolle hän hävisi murskalukemin MM-kisojen toisella kierroksella. Swailia vastaan asettuu kauden pirteästi aloittanut Peter Ebdon. Li kohtaa Mark Joycen, joka on kevyimpiä vastustajia, joskin silti ennakkosuosikki, ja Davies haastaa Liang Wenbon, joka on ajoittain ollut erinomainen, tosin on hänkin jo yhden yllätystappion kauden aikana kärsinyt.

Mielenkiintoa riittää myös Alan McManusin ja Jamie Jonesin kohtaamisessa. Molemmat ovat viime aikoina nousseet rankingissa ylöspäin. McManusin erikoisalaa on turvapelaaminen, vaikka hän tekee sarjojakin hyvin (uralla liki 200 satasta), ja Jonesin vahvuus on sarjojen teko. Hän on pelannut molemmissa karsintaotteluissaan hyvin ja paikka viimeisellä kierroksella on täysin ansaittu. Itse asiassa molemmat kuuluisivat viime aikojen vireen perusteella Shanghaihin.

Mark Williams kohtaa Thepchaiya Un-Noohin, joka teki torstaina neljä 50 pisteen sarjaa 5-3-voitossaan. Edellisellä kierroksella niitä syntyi yksi enemmän. Nimekäs vastustaja Williams on suosikki, mutta edellisten pelien kaltaisella esityksellä Un-Nooh voi haastaa walesilaisen. Jamie Cope teki viisi 50:n breakia edellisessä ottelussaan. Nyt hän kohtaa Fergal O’Brienin. Jos Cope säilyttää tasonsa, hän voittaa. Jos ei, ottelussa luultavasti nähdään pitkiä turvapelitaistoja, joissa Irlannin O’Brien on suosikki.

Lisäksi kiinnostavaa on esimerkiksi, onko Ryan Day parantanut Latviasta. Hän kohtaa Luca Brecelin. Entä jatkavatko Xiao Guodong ja Jimmy Robertson hyviä otteitaan? Ottelusta voi odottaa tasokasta. Millä pelipäällä on Matthew Stevens? Hän kohtaa Jack Lisowskin.

Otteluohjelma ja tulokset


Edellinen artikkeliPaul Hunter Classicin alkua aikaistettu päivällä
Seuraava artikkeliCope tikissä Shanghain karsinnoissa, Poomjaeng voitti maratooniottelun