Ennakko: Snookerin Mestaruussarja rg-6

Suomi-snookeristit palaavat Turkuun kolmantena viikonloppuna peräjälkeen, tällä kertaa Mestaruussarjan rankingosakilpailun merkeissä lauantaina 21.2.2015. Keväällä kisoja on niin tiuhaan tahtiin, että se on alkanut valitettavasti näkymään osallistujamäärän laskuna. Mukana on kuitenkin rg-listan kärkiryhmä kärkkymässä MM- ja EM-edustuspaikkoja sekä rankingkärjelle kerättävää palkintopottia.

Tynkäkisa tiedossa

Osallistujia kisassa on yllättävänkin vähän: vain viisitoista ilmoittautunutta. Edellisen kerran yhtä vähän oli muutamia vuosia sitten Oulussa käydyissä kisoissa. Valitettavasti mukana ei tällä kertaa nähdä viime aikoina loistavasti esiintynyttä kotikaupungin Johannes Kauhasta eikä ammattilaiskiertueelta palailevaa Robin Hullia. Helsingistäkin vain Ritzin kova kaksikko Antti Tolvanen ja Markku Hämäläinen ovat suvainneet matkustaa kotikaupungin ulkopuolelle kisaamaan. Mestaruussarjan siirryttyä suoraan cuppiin kisan luonne on muuttunut tiukemmaksi: pelataan suureen voittomäärään mutta alusta pitäen ollaan veitsi kurkulla. Entiseen tuplaeliminaatioon verrattuna vähemmän kokeneiden ja divaristatuspelaajien osallistumisia on nähty huomattavasti vähemmän.

Suurin syy vähäiseen osallistujamäärään on kuitenkin kisakalenterissa. Helmi-huhtikuu on ammuttu täyteen kisoja: kahdet rankingit, kahdet SM-kisat, Oulussa pelattava Karhu Open sekä Euroopan joukkue- ja juniorimestaruuskisat — minkä lisäksi loppukesän Latvian PTC-kisojen karsinta on sijoitettu pahimman kisaruuhkan keskelle. Pelaajan näkökulmasta tilanne on toivoton: kaikkiin kisoihin on mahdotonta osallistua, kun taas syksyllä vietetään pitkät ajat peukaloita ja harjoituskuvioita pyöritellen. SBiL hakee lajipäällikköä tehtävää kunniakkaasti hoitaneen Jukka Hämäläisen jouduttua siirtymään pestistä työkiireiden vuoksi syrjään. Viime vuosina lajilla on ollut erinomaisia lajipäälliköitä, ja lajin aktiivit toivovat seuraajasta totutun hyvää. Ensimmäisiä haasteita lajipäällikölle olisi laittaa kisakalenteri uuteen uskoon, ja siirtää esimerkiksi 6-reds SM-kisat syksyn loppuun ja PTC-karsinnat myöhemmälle ajankohdalle. Maaliskuun kohokohdaksi noussee 50-60 ”pellaajaa” keräävä Oulun Karhu Open.

Mainos:

Rankingin kärki paikalla

Yksipäiväiseksi suunnitellussa kisassa rg-pisteet ovat alennusmyynnissä, mutta siitä huolimatta sekä tasoa että jännitystä riittää. Antti Mannila saa haasteen vahvasta turkulaisrintamasta Jyri Virtanen, Kim Laaksonen, Tero Suvanto, Olli-Pekka Virho, Iiro Sirkiä, Tony Silvan ja Magnus Glader. Positiivisena yllätysnimenä mukana on pitkästä aikaa monissa sarjoissa jo 90-luvun alusta alkaen SM-mitaleita napsinut Aleksi Vuori. O-P Virho pussitteli viime viikonlopun divarikisoissa 91 pisteen lyöntisarjan ja saapuu voittajan itseluottamuksella. Edellisen viikonlopun divarikisasta, missä Virho voitti tuoreen SM-kultamitalistin Sami Jokisen, voi lukaista täällä.

Kaavio ja otteluseuranta


Edellinen artikkeliSnookerin Welsh Openiin painetaan kiihkeä yhdistelmä
Seuraava artikkeliHiggins ja Williams välieriin Walesissa