European Masters huipentuu viikonloppuna – Bingham ja Trump kohtaavat kiinalaishaastajat

maanantaina MM-kisoissa Tour Championship Judd Trumpilla Robertson The Masters Scottish Open MM-finaali Judd Trump
Kuva: Monique Limbos

Belgian Lommelin isännöimä European Masters huipentuu viikonloppuna välieriin ja loppuotteluun. Mukana taistossa 75 000 punnan pääpotista on vielä kaksi brittiläistä huippunimeä ja kaksi kiinalaista haastajaa, kun Judd Trump ja Cao Yupeng sekä Stuart Bingham ja Zhou Yuelong taistelevat lauantaina finaalipaikoista. 

Trump näytti olevan puolivälierässään matkalla helppoon voittoon johtaessaan Mark Allenia 3-0, mutta pohjois-irlantilainen nosti itsensä mukaan otteluun 102 ja 76 pisteen sarjoilla. Kuudes erä oli kiehtova ja tasainen taisto joka ratkesi vasta mustalla Allenin eduksi, mutta katkaisuerässä Trump osoitti kilpailijanlahjojaan ratkaisemalla ottelun takuuvarmalla 70 pisteen breikillä. Viime vuonna Romaniassa pelatun turnauksen voittoa puolustava englantilainen on nyt kahden otteluvoiton päässä kauden ensimmäisestä turnausvoitostaan.

Trumpin välierävastustaja on Kiinan 26-vuotias Cao Yupeng, joka päihitti yhden alkukauden tasaisimmista suorittajista, Mark Williamsin 4-2. Williams tasoitti lukemat neljännessä erässä ottelun pisimmällä, 102 pisteen sarjalla, mutta Yupeng dominoi kahta seuraavaa erää napaten uransa parhaan voiton. Vuonna 2012 MM-kisoissa 16 parhaan joukkoon selvinnyt 26-vuotias on sen jälkeen kerennyt jo kerran tippuakin ammattilaiskiertueelta, mutta pelaa nyt uransa ensimmäisessä rankingvälierässä.

Bingham varmisti oman välieräpaikkansa kaatamalla maailmanlistan ykkösen Mark Selbyn 4-2. Selby oli matkallaan puolivälierään selvittänyt jo kolme katkaisuerään venynyttä ottelua, mutta Binghamia vastaan Jesterin vire ei tunnusomaiseen loppukiriin riittänyt. Binghamin välierävastus on vasta 19-vuotias Zhou Yuelong, joka päätti 4-0 murskavoittonsa Anthony McGillistä säkennöivästi kahteen täysputsiin. Kiinalaisten vääjäämätön nousu snookermaailman hallitsevaksi supervallaksi on saanut tällä kaudella entistä kiihtyvämmän vauhdin: kauden viidestä välierädebytantista neljä on tullut nimenomaan Kiinasta.

Turnauksen välierät pelataan lauantaina kuuteen erävoittoon, ja finaalin voittoon sunnuntaina tarvitaan kymmenen voitettua freimiä. Jos molemmat kiinalaishaastajat onnistuvat yllättämään kokeneemmat brittiläiset, nähdään snookerhistorian toinen kahden kiinalaisen välillä kilpailut rankingfinaali. Coolbetilla molempien kiinalaisten voitosta rahansa saa takaisin komealla kertoimella 12.89. 

Kuva: Monique Limbos 


Edellinen artikkeliBelgiassa kovatasoinen kahdeksikko jäljellä – Bingham pudotti kotiyleisön suosikin
Seuraava artikkeliBingham haastaa huippuvireisen Trumpin European Mastersin finaalissa