European Mastersissa 32 pelaajaa jäljellä – Selbyltä hurja centurytykitys

Mark Selby | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Ammattilaissnookeria pelataan ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen Belgiassa, kun Lommel isännöi tämän kauden European Masters -turnausta. 75 000 punnan pääpalkinnosta on taistelemassa suurin osa kiertueen huippunimistä, ja kärkipelaajat ovat ensimmäisen parin päivän perusteella kovassa iskussa. Etenkin Mark Selby paukutti pöytään täydellisyyttä hipovan esityksen nuorta kiinalaista Zhao Xintongia vastaan. 

Maailmanlistan ylivoimainen ykköspelaaja ei ole vielä päässyt kunnolla vauhtiin tällä kaudella, mutta jos tiistain esitys toimii ennusmerkkinä, ei leicesteriläisen fanien ole syytä olla huolissaan. Selby teki 4-1 -voitossaan jokaiseen voittamaansa erään yli sadan pisteen sarjan. 120, 116, 127 ja 131 pisteen sarjat rakennellut Selby oli luonnollisesti ilahtunut suorituksestaan puhuessaan World Snookerille: ”En oikeastaan muista lyöneeni palloakaan ohi. Tiesin että minun pitää pelata hyvin koska Zhao on todella lahjakas ja olisi pystynyt aivan samaan kuin minäkin.” Seuraavassa ottelussaan Selby kohtaa toisen nuoren kiinalaisen Lü Haotianin. 

Myös sekä John Higgins että Neil Robertson osoittivat huippuvirettä avausotteluissaan. Higgins jätti toisessa perättäisessä turnauksessa Sveitsin Alexander Ursenbacherin nollille, ja teki jokaiseen erään vähintään 50 pisteen breikin 4-0 -voitossa, kun taas Masters-paikkaa jahtaava Robertson koulutti Fang Xionmania samoin lukemin, iskien Higginsin tavoin kaksi satasta ja kaksi yli viisikympistä.

Mainos:

Judd Trump on edennyt 32:n joukkoon helpoilla 4-0 ja 4-1 -voitoilla Chris Tottenista ja Adam Duffysta, ja Mark Williams jatkoi loistavaa alkukauttaan voittamalla Kiinan superulupauksen Yan Bingtaon 4-1. Mark Allen sen sijaan joutui todella tiukoille Iranin aina vaarallisen Hossein Vafaein kanssa. Allen oli selkä seinää vasten 3-1 -tappioasemassa, mutta turnauksen pisin breikki 145 siivitti pohjois-irlantilaisen kiriin joka riitti niukkaan 4-3 voittoon.

Keskiviikkona Lommelissa porukka vähenee puolella, kun 32 jäljellä olevaa pelaaja nähdään kaikki tositoimissa. Laatusnookeria Belgiasta voi seurata livenä Eurosportin lisäksi myös Unibet-TV:stä! 

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliSuosituimmat pelit tylsyyden voittamiseen
Seuraava artikkeliBelgiassa kovatasoinen kahdeksikko jäljellä – Bingham pudotti kotiyleisön suosikin