Fu vakuuttavassa vireessä, monet amatöörit heti pihalle

Marco Fu
Kuva: Monique Limbos

Asian Tourin ainoan osakilpailun, Haining Openin, avauspäivä on nyt taputeltu. Päivän vakuuttavimmasta esityksestä vastasi Marco Fu, joka kukisti Kiinan huippulupauksen Zhao Xintongin 4-1. Zhaon ohella suuri osa muistakin nimekkäistä amatööreistä tippui heti kättelyssä.

Ansaitusti TV-pöydällä pelatussa Fun ja Zhaon ottelussa nähtiin suuri sarja heti alkuun, kun 117 pisteen break vei Fun 1-0-johtoon. Zhao tuli 86 pisteen sarjalla tasoihin, mutta 78 ja 98 pisteen breakit veivät Fun 3-1-johtoon ilman, että Zhao sai yhtä pistettä enempää. Viidenteen erään ei enää tehty suuria sarjoja, mutta koska sekin meni Fun nimiin, voitti hongkongilainen ottelun 4-1. Fun lisäksi nimekkäistä pelaajista ainoastaan Ding Junhui avasi turnauksensa maanantaina, ja hän voitti Xu Sin helpohkosti 4-1-numeroin.

Arpa heitti Zhaon suoraan avauskierrokselle Futa vastaan, mutta monet amatööreistä joutuivat esikarsintoihin. Entisistä ammattilaisista Sam Craigie sekä Hammad Miah antoivat luovutusvoitot ja Elliot Slessor hävisi Chen Wenille 4-2. Sen sijaan Li Yan voitti Li Yingdongin 4-2 ja Leo Fernandez Ren Jiaxingin myös 4-2. Naisten puolella menestynyt Ng On Yee puolestaan kärsi 4-3-tappion Ding Kaille, joka nousi 3-2-tappioasemasta voitettuaan yhden erän aivan viimeisillä palloilla ja tehtyään viimeiseen erään 106 pisteen sarjan.

Mainos:

Suoraan ensimmäiselle kierrokselle päässeistä amatööreistä Zhaon lisäksi myös entiset ammattilaiset Chen Zhe ja Jin Long kärsivät tappiot. Kahden lupaavan amatöörin kamppailussa Oliver Brown puolestaan voitti ensi kaudelle ammattilaisoikeuden omaavan Yan Bingtaon 4-2.

Myös joidenkin ammattilaisten turnaus päättyi heti maanantaina. Heihin lukeutuvat Lu Ning, Ju Reti, Thor Chuan Leong, joka hävisi huippupelin pelanneelle täysin nimettömälle He Guoqiangille 4-3 (He 51, 51, 90), Zhang YongYu De Lu, Gareth Allen sekä Chris Wakelin. Sen sijaan ammattilaispaikoistaan taistelevat Peter Lines, Zhou Yuelong ja Zhang Anda ottivat tärkeät voitot ja kohtaavat jokainen myös seuraavalla kierroksella amatöörivastustajan.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliHaining Open: Elintärkeä turnaus monelle pelaajalle
Seuraava artikkeliLyu Haotian yllätti Mike Dunnin, Selt hävisi Fernandezille