Gdynia Openin kaavio julki: kolme suomalaista mukana

Shaun Murphy | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

World Snooker julkaisi tänään European Tourin viimeisen osakilpailun, Gdynia Openin, kaavion. Mukana on poikkeuksellisen paljon amatöörejä ja yhteensä kolme suomalaista.

Suomen ainoa ammattilaispelaaja Robin Hull on ilmoittautunut mukaan turnaukseen. Hän aloittaa Ian Burnsia vastaan. Toisella kierroksella vastaan asettunee Liang Wenbo, joka aloittaa amatööriä vastaan, ja kolmannella kierroksella Hull voi kohdata esimerkiksi Anthony McGillin.

Suomalaisamatöörejä on mukana kaksi. Aki Suutari aloittaa ensimmäiseltä karsintakierrokselta Jeremy Leetä vastaan. Suutarin on voitettava kolme karsintaottelua päästäkseen pääsarjaan. Jos hän etenee varsinaiselle ensimmäiselle kierrokselle, hän kohtaa Kurt Maflinin. Mukana on myös Jyri Virtanen, jonka arpa heitti suoraan toiselle karsintakierrokselle. Virtasen avausvastustaja on joko Dean Sheridan tai entinen ammattilainen Hammad Miah. Jos suomalainen voittaa kaksi karsintaottelua, hän kohtaa pääsarjassa Andrew Higginsonin.

Mainos:

Turnauksessa on poikkeuksellisen paljon amatöörejä – peräti 152. Amatöörien karsintakierroksia pelataankin kolmen päivän aikana, kun yleensä ne on saatu pelattua kahdessa päivässä. Mukana amatöörikierroksilla on pelaajia laidasta laitaan ja Jamaikaa, Jordaniaa ja Mauritiusta myöten.

Suurimmista nimistä Neil Robertson, Ronnie O’Sullivan, Mark Allen sekä Ricky Walden jättävät turnauksen väliin. Myöskään Ali Carter, Xiao Guodong tai Jamie Burnett eivät osallistu, mutta kaikki muut top 50 -pelaajat ovat mukana. European Tourilla on jaossa myös ammattilaispaikkoja, ja sen takia käytännössä kaikki ammattilaisuransa jatkumisesta taistelevat pelaajat ovat ilmoittautuneet turnaukseen. Yksikin voitto voi olla tärkeä – esimerkiksi tällä hetkellä ET-rahalistan viimeistä ammattilaispaikkaa jakaa kolme pelaajaa tasapistein. Lisäksi turnauksessa taistellaan paikoista European ja Asian Tourin yhteiseen finaaliturnaukseen.

Gdynia Open pelataan helmikuun viimeisinä päivinä.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliO’Sullivanille, Higginsille ja Perrylle tappiot
Seuraava artikkeliEuropean Championship Romaniassa lokakuussa 2016