Hamza Akbarille Aasian mestaruus ja ammattilaispaikka

Hamza Akbar | FinnSnooker.com
Hamza Akbar | FinnSnooker.com

Pakistania edustava Hamza Akbar voitti Aasian mestaruuden ja saa pelioikeuden Main Tourille kahdeksi kaudeksi. 22-vuotias kukisti finaalissa 7-6-lukemin Intian Pankaj Advanin, joka luopui ammattilaispaikastaan kesken kauden 2014-2015. Hamzan ammattilaispaikka olisi ollut todennäköinen, vaikka Advani olisi voittanut, sillä intialainen tuskin olisi vastaanottanut Main Tour -paikkaa. Kortti olisi kuitenkin ollut harkinnanvarainen, sillä jos voittaja ei vastaanota paikkaa, World Snooker voi päättää, miten se jaetaan.

Pakistanilainen johti finaalia 4-2 ja 5-3, mutta Advani siirtyi 6-5-johtoon ja johti katkaisufreimiäkin 52-22, mutta teki virheen viimeisellä mustalla ja antoi vastustajalleen paikan. Pakistanilainen käytti tilaisuuden ja voitti erän viimeisellä mustalla 61-52. Ottelu kesti noin seitsemän tuntia.

Hamza Akbar kertoi pakistanviews.orgin haastattelussa lähtevänsä Main Tourille, jos sponsori suhtautuu siihen myönteisesti. Talousongelmat voivatkin vesittää haaveet, sillä Main Tourilla pelaaminen ei ole ilmaista. Snooker on kuitenkin Pakistanissa ja lähiseudulla nousussa, joten sponsoreita voi hyvinkin löytyä. Pakistanilaiset ovat voittaneet useita amatööriturnauksia – esimerkiksi Aasian- ja maailmanmestaruuksia -, mutta ammattilaispöydillä menestystä ei ole tullut. Muun muassa Muhammad Asif on tosin saanut ammattilaisoikeuden, mutta hän ei vastaanottanut saamaansa paikkaa kenties juuri talousongelmien takia. Englantilainen mutta pakistanilaiset sukujuuret omaava ja Pakistania edustava Shokat Ali on pelannut Main Tourilla ja muun muassa yltänyt Thailand Mastersin 2001 puolivälieriin voitettuaan muun muassa Ronnie O’Sullivanin, Marco Fun ja Steve Davisin, mutta muuten pakistanilaispelaajat eivät ole saavuttaneet oikeastaan mitään. Ali tippui Main Tourilta 2007, mutta hänen otteensa olivat heikenneet huomattavasti, kun hänen keppinsä varastettiin 2005.

Mainos:

Malesiassa pelatun turnauksen välierissä Advani voitti Kiinan 19-vuotiaan Zhang Yongin, joka on voittanut kotimaassaan amatööriturnauksia ja päässyt villeillä korteilla pelaamaan Main Tourin turnauksissakin, 6-0 ja Hamza kotiyleisön edessä pelanneen 34-vuotiaan Mohammad Rezan 6-2. Aiemmin kaudella kuuden punaisen MM-turnauksissa väläytelleet Iranin Ehsan Heydari Nezhad ja Thaimaan Kritsanut Lertsattayathorn tippuivat molemmat 16 parhaan joukossa. 26-vuotias Lertsattayathorn, joka pääsi kuuden punaisen MM-kisoissa välieriin voitettuaan kolme top 20 -ammattilaista, hävisi finaaliin asti edenneelle Advanille niukasti 4-3. Yksi turnauksen suurimmista suosikeista, Kiinan huippulupaus Zhao Xintong, puolestaan tippui jo 32 parhaan joukossa Indonesian Putra Gebbylle, joka aiheutti jättiyllätyksen. Zhaon ainoa mahdollisuus saada ammattilaispaikka seuraavaksi kaudeksi on Qualifying School.


Edellinen artikkeliRobertson ja O’Sullivan putosivat – kisojen neljä parasta pelaajaa selvillä
Seuraava artikkeliMurphy lähellä finaalipaikkaa, Bingham johtaa Trumpia