Hawkins ja Wilson järjestivät centurytykityksen – toinen kierros huipentuu maanantaina

Ronnie O'Sullivan UK Championshipin Barry Hawkins snookerin
Kuva: Monique Limbos

Cruciblessa vielä neljä puolivälieräpaikkaa on jakamatta, ja niiden kohtalo selviää maanantain kahdessa pelijaksossa. Luvassa on huippujännittävä snookerpäivä, sillä kaikki neljä ottelua ovat ennen ratkaisevaa jaksoa huippujännittävissä asemissa. MM-turnauksen tähän mennessä selkeästi kovatasoisinta snookeria ollaan nähty, kun Kyren Wilson ja Barry Hawkins ovat paukuttaneet Hawkinsin 9-7-johdossa etenevän ottelun kahteen ensimmäiseen jaksoon yhteensä hurjat seitsemän century-breikkiä. 

Hawkinsin esitys avausjaksossa oli lähes historiallisen kova. Neljän yli sadan breikin lisäksi Hawkins teki yhden 82-pisteisen, ja oli kaiken lisäksi vielä lähellä maksimibreikkiä, kun vasta 15. musta livahti ohi pallojen ollessa loistavissa asemissa.

Itsekin väliin yhden 111-pisteisen tehnyt Wilson sai lopulta olla jopa tyytyväinen onnistuttuaan ryöstämään jakson viimeisen erän ja lähtiessään tauolle 6-2-takamatkalta. Iltajaksossa osat olivatkin sitten päinvastaiset: Hawkins ei tehnyt koko jaksoon yhtäkään yli 50 pisteen sarjaa, kun taas Wilson kiri 95, 68, 61, 104 ja 131 pisteen sarjoilla eroa kiinni.

Mainos:

Ratkaisevaan jaksoon lähdetään siis lukemista 9-7, ja teoriassa jopa kaikkien aikojen yhden ottelun centuryennätys on uhattuna: Ding Junhui ja Alan McManus tekivät MM-välierässään vuonna 2016 yhteensä kymmenen yli sadan pisteen sarjaa.

Ali Carter näytti ottavan orastavaa niskalenkkiä nuoresta kiinalaisvastustajastaan Zhou Yuelongista heidän ottelunsa toisessa jaksossa: Carter oli voittanut jakson viidestä ensimmäisestä erästä neljä, yhden kahden snookerin takaa uusintamustalla, ja johti ottelua 7-6.

Nuorten kiinalaislupausten taitotaso on valtava, mutta henkisen kantin kestävyyttä ollaan monen pelurin kohdalla kyseenalaistettu. Zhou osoitti kuitenkin osoitti ainakin tällä kertaa nämä huolet hölynpölyksi, ja vei jakson kolme viimeistä erää nousten yön yli johtoon lukemin 9-7.

Kumpi tarttuu mahdollisuuteensa – Ding vai Trump? 

Ding Junhuin ja Judd Trumpin kohtaamisesta odotettiin kierroksen kohokohtaa, mutta kahden ensimmäisen jakson aikana ollaan nähty kahden todella hermostuneen pelaajan rikkonainen taisto. Pahimmillaan 5-1-takamatkalla ollut Ding on kuitenkin noussut kahden jakson jälkeen johtoon lukemin 9-7.

Kun sekä Ronnie O’Sullivan että Mark Selby ovat tippuneet jo ensimmäisten kierrosten aikana, on ennakkoon huippuvaikea kaavio muuttunut molemmille loistomahdollisuudeksi saalistaa kauan kaivattua ensimmäistä maailmanmestaruutta: tämän ottelun voittajalle vastaan asettuu Skotlannin Stephen Maguire, ja välierässä vastassa tulee olemaan varmasti karsintojen kautta turnaukseen edennyt pelaaja, Gary Wilson, Carter tai Zhou.

Kahden maailmanmestarin taistossa John Higgins ja Stuart Bingham ovat 16. pelatun erän jälkeen samalla viivalla. Molemmat pelatut jaksot ovat menneet tasan 4-4, joten kaikki viittaa siihen, että taisto puolivälieräpaikasta tulee jatkumaan viimeiseen hetkeen asti.

MM-turnauksen televisioinnista Suomessa vastaavat tutusti Eurosport, ja tällä kertaa ilmaisia lähetyksiä on tarjolla myös TV Kutosen puolella. Unibetin ilmaisesta live stream -palvelusta löydät tietoa TÄSTÄ LINKISTÄ. 

MM-turnaukseen on tarjolla paljon viihdykettä myös vedonlyönnin muodossa, TÄSTÄ löydät joukon loistavia tarjouksia ja kampanjoita, joiden avulla Crucible-viikoista muodostuu entistä jännittävämpiä. MM-turnauksen otteluohjelman ja kaikki tulokset löydät TÄSTÄ. 

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,,,,,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliGilbert päätti Williamsin puolustuksen – Cahillin upea turnaus päättyi katkaisuerään
Seuraava artikkeliHurjassa vireessä oleva Neil Robertson kohtaa puolivälierissä John Higginsin