Heikki Niva eteni fantastisella tavalla EM-kisojen välieriin!

Heikki Niva

Heikki Niva eteni todella jännittävien vaiheiden jälkeen snookerin EM-kisojen välieriin, kun suomalainen kaatoi Ben Hancornin numeroin 4-3.

EM-kisojen panokset eivät jätä kylmäksi, sillä voittaja lunastaa paikan ammattilaiskiertueelle ensi kaudeksi. Mestaruuden arvoa ei voikaan vähätellä, sillä se olisi monelle pelaajalle unelmien täyttymys.

Heikki Niva on yksi näistä pelaajista, joka himoitsee yli kaiken pääsyä ammattilaiskiertueelle. EM-kisat ovatkin huikea mahdollisuus lunastaa tuo paikka, joten koneesta täytyy saada paras irti.

Niva aloitti turnauksen mainiosti, sillä lohkovaiheessa kaikki kolme ottelua päättyivät puhtaisiin 3-0-voittoihin.

Myös pudotuspelivaiheessa vastaava meno jatkui, kun Sergiy Isayenko kaatui 2. kierroksella numeroin 4-1. Keskiviikkona pelatussa puolivälierässä vastustaja antoi huomattavasti paremman vastuksen, sillä englantilainen Ben Hancorn johti ottelua jo 3-2. Niva kuitenkin sai juonesta kiinni tärkeimmällä mahdollisella hetkellä ja onnistui nappaamaan kaksi seuraavaa erää nimiinsä.

Näin ollen suomalaispelaaja eteni välieriin 4-3-voitolla. Torstain välierässä vastaan asettuu Kevin Hanssens.

Suomeen on kahteen otteeseen tullut EM-kultaa, sillä Robin Hull oli ykkönen sekä vuonna 1997 että vuonna 2013. Nyt Niva on kahden voiton päässä uransa isoimmasta voitosta.

Nivan ja Hancornin välisen kamppailun ottelutallenteen löydät alapuolelta.


Edellinen artikkeliHeikki Niva EM-kisojen puolivälierässä – suora lähetys katkaisufreimiin
Seuraava artikkeliHeikki Niva taistelee paikasta EM-finaaliin – tästä auki suora lähetys otteluun