Hull hävisi – suomalaisille ei voiton voittoa Latviasta

Robin-Hull | FinnSnooker.com
Robin-Hull | FinnSnooker.com

Suomen Robin Hull kohtasi Itävallan Andreas Plonerin Riga Openin ensimmäisellä kierroksella. Ploner yllätti ja voitti Suomen ykköstykin 4-2. Suomalaiset amatööritkään eivät voittaneet yhtään ottelua, joten suomalaisittain tulokset näyttävät synkiltä: 0-10 ja yksi luovutettu ottelu.

Hull teki ensimmäiseen freimiin 56:n sarjan, mutta hävisi erän siitä huolimatta. Ploner sai muutaman paikan ja teki riittävästi pisteitä voittaakseen freimin viimeisellä mustalla. Toisessa erässä ei kunnon sarjoja nähty, ja sen suomalainen voitti noin puolen tunnin taiston jälkeen. Erän suurin sarja oli 22-pisteinen, jonka Hull teki.

Kolmannessa erässä Ploner paransi. Hän teki 63 ja 41 pisteen sarjat ja voitti erän selvin lukemin. Seuraavassa hän teki 55:n breakin ja siirtyi jo freimin päähän otteluvoitosta. Hull kuitenkin kavensi tekemällä viidenteen erään 45:n sarjan. Freimivoitto jäi hänen viimeisekseen, sillä Ploner teki kuudenteen erään kolme 20-35 pisteen breakia ja voitti erän. Ottelu päättyi siis 4-2 itävaltalaiselle.

Tappio on totta kai pettymys. Hull ei missään vaiheessa pelannut tasollaan. Ploner osoitti, että hänkin osaa pelata. Ottelu todisti myös, että ammattilaistasolla ei kenelläkään ole varaa pelata huonosti. Se kostautuu usein – varmoja voittoja ei lajissa juurikaan ole.

Hullin seuraava ottelu on tiistaina 12.8. Shanghai Mastersin karsinnoissa Oliver Brownia vastaan.


Edellinen artikkeliEnnakko: Riga Openin kolmas päivä
Seuraava artikkeliSelby-show ensimmäisellä kierroksella, katto vuoti Maflinin pelissä