Hull ja Hawkins pelasivat kovatasoisen ottelun – The Hawk oli liian vahva

suomalaispelaajien suomalaispelaajat Robin Hull | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Suomen Robin Hull kohtasi maanantaina China Openin karsintaottelussaan maailmanlistan sijalta 10 löytyvän Barry Hawkinsin. Ottelusta muodostui tasokas vääntö, jonka korkeammalle rankattu englantilainen vei lopulta lukemin 6-3. 

Kaksikko oli kohdannut pitkistä ammattilaisuristaan huolimatta vain kerran aiemmin, ja tuolloin suomalainen oli UK Championship -ottelussa vahvempi.

Maanantain ottelussa molemmat pelaajat pääsivät esittelemään loistavaa breikintekotaitoaan koko rahan edestä. Ottelun kahdeksaan ensimmäiseen erään nähtiin kaikkiin vähintään 68-pisteinen sarja jomman kumman pelaajan toimesta.

Mainos:

Pisimmästä breikistä vastasi komean 135 breikin tehnyt Hawkins, kun taas suomalaisen kohokohta oli lukemiksi 5-3 kaventanut 90-pisteinen. Ottelun viimeinen erä oli ainoa, jossa ei listabreikkejä nähty, ja sen Hawkins vei lopulta lukemin 74-47.

Hullin esitys oli varovaisen lupauksia herättävä, vaikka loistavasti pelannut Hawkins lopulta kohtuullisen selkein lukemin voiton veikin. Suomalaisen mahdollisuuksille ammattilaispaikkansa säilyttämiseen tappio oli kuitenkin kova kolaus. China Open on MM-turnauksen jälkeen rankingturnauksista rahakkain, tarjoten voittajalleen hurjat 225 000 puntaa palkintorahaa, ja jo karsintaottelun voitosta tienaa 5000 puntaa.

Jos Hull haluaisi nousta kiinni kiertuepaikkaan ensi kaudelle, vaatisi se nyt jo uran parasta suoritusta yhdessä jäljellä olevista rankingturnauksista. Shoot Out, Indian Open ja Gibraltar Open tarjoavat toki mahdollisuuden tekohengitykseen, mutta realistisesti Hull tarvitsee loistavan esityksen kevään huipentavassa MM-turnauksessa, jossa rahapalkinnot ovat kiertueen suurimmat.

China Openin isot rahapalkinnot tarkoittavat sitä, että monille pelaajille alkuviikon karsintaottelut ovat elintärkeitä uran jatkon kannalta. Tiistain ja keskiviikon karsintaotteluita pääset tutusti seuraamaan Eurosport Playerin sekä myös Unibet-TV:n välityksellä.

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliEnnakko: Robin Hull kohtaa Barry Hawkinsin China Openin karsinnoissa
Seuraava artikkeliSnookerin Shoot-Out -turnaus tarjoaa ainutlaatuista viihdettä – katso turnaus suorana lähetyksenä