Hull kohtaa China Openin karsinnoissa aussitähden – Robertson arvokkaan turnauspaikan tiellä

snookerin MM-karsinnat dplay snooker live stream Robin Hull | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Suomen Robin Hull kohtaa vuoden 2018 ensimmäisessä ammattilaisottelussaan heti todellisen huippuvastuksen, kun China Openin karsinnoissa vastaan asettuu Australian Neil Robertson. Alkuvuodesta palkintorahamääriinsä hurjan lisäyksen saanut turnaus nousi kertaheitolla ammattilaiskiertueen toiseksi rahakkaimmaksi, ja tätä myötä myös sunnuntain karsintaottelusta muodostui suomalaiselle todella tärkeä. 

Suomalaisen syyskausi oli vaikea: parhaiksi saavutuksiksi jäivät kauden avaavan Riga Mastersin sekä Northern Ireland Openin kolmannen kierroksen paikat, mutta satunnaisista hienoista päänahoista huolimatta varsinaiset napakymppiturnaukset jäivät kaukaisiksi haaveiksi. Viimeisimpänä pettymyksenä suomalainen putosi ensi viikolla pelattavan German Mastersin pääsarjasta hävittyään jälkimmäisen karsintaottelunsa Fergal O’Brienille lukemin 5-2.

Myös sunnuntain vastustaja Robertson joutui Berliinin turnauksen osalta pettymään, mutta muutoin australialaisen ex-maailmanmestarin syyskausi sujui tasaisen nousujohtoisissa merkeissä. Pitkän heikomman jakson jälkeen 35-vuotias tähtipelaaja osoitti pitkin syksyä merkkejä vireensä löytymisestä, kunnes syyskauden viimeisessä turnauksessa Scottish Openissa lopulta pamahti: Robertson nappasi dramaattisen finaalin päätteeksi ensimmäisen rankingturnausvoittonsa puoleentoista vuoteen, ja palasi heti sieltä pudottuaan takaisin maailmanrankingin 16:n kärkeen.

Mainos:

Juuri ratkaisevan viikon ajan 16 kärjen ulkopuolella ollut aussi ei Mastersiin päässyt, joten kyseessä on myös Robertsonille kesken jäänyttä Championship Leaguen lohkoa lukuunottamatta vuoden ensimmäinen ammattilaisottelu. Molemmat pelaajat ovat siis saaneet keskittyä rauhassa viikonlopun kohtaamiseen, ja turnauksessa tarjolla olevat valtavat rahamäärät tarkoittavat sitä, että kummallakin pelaajalla on syytä antaa sunnuntaina kaikkensa.

Kaksikko on kohdannut ammattilaiskiertueella tätä aiemmin vain kahdesti: vuonna 2006 Hull nappasi upean 9-5 -voiton UK Championshipin 32 pelaajan kierroksella, ja vuoden 2013 Indian Openin avauskierroksella aussi oli parempi lukemin 4-3.

Vielä turnauksen ensimmäisellä kierroksella voitosta saatava rahamäärä on noussut vain tuhannella punnalla, niin että tänä vuonna karsintaotteluiden voittajat takaavat itselleen 5000 puntaa palkintorahaa. Myöhemmillä kierroksilla käsittämättömästä miljoonan punnan kokonaispotista tarjolla on kuitenkin enemmän rahaa kuin missään muussa turnauksessa kuin MM-kisoissa, joten paikka huhtikuun alun pääsarjaan tarjoaa pelaajalle kuin pelaajalle loistavan mahdollisuuden täyttää lompakkoaan ja liitää rankinglistalla ylöspäin.

Hullin ja Robertsonin ottelu pelataan sunnuntaina kello 16:30 Suomen aikaa. China Openin karsintaotteluita on mahdollista seurata Eurosportin sekä Unibet-TV:n välityksellä!

Kuva: Monique Limbos  


Edellinen artikkeliVideo: Mastersissa yllättävä vieras – ampiainen piinasi Murphya kesken ottelun!
Seuraava artikkeliKISA: Veikkaa Hull-Robertson -ottelun suurin breikki ja voita 20€:n Verkkokauppa.com-lahjakortti!