Hull kohtaa vuoden avausottelussaan Gary Wilsonin – Welsh Open käyntiin maanantaina

snookerin MM-karsinnat dplay snooker live stream Robin Hull | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Kiireinen snookerkevät jatkuu heti World Grand Prixin perään Walesin Cardiffissa, jossa pelataan Home Nations -sarjan viimeinen osakilpailu Welsh Open. Mestaruutta Walesissa puolustaa John Higgins, ja mukana turnauksessa nähdään myös paluuta huippuformuun jahtaava Ronnie O’Sullivan ja Suomen Robin Hull, joka kohtaa vuoden 2019 ensimmäisessä ammattilaisottelussaan Englannin Gary Wilsonin. 

Perinteikäs turnaus tarjoaa muiden Home Nations -turnausten tavoin voittajalleen mukavan 70 000 punnan palkintopotin, jota jahtaamassa ovat käytönnässä kaikki maailman huippusnookeristit.

Ronnie O’Sullivan kärsi viime maanantaina ensimmäisen avauskierroksen tappionsa rankingturnauksessa sitten vuoden 2016, ja onkin mielenkiintoista nähdä, oliko kuriton esitys Marco Futa vastaan pelkkä poikkeus sääntöön ja palaako maestro aiemmin tällä kaudella esittämälleen tasolle Walesissa. O’Sullivan kohtaa avausottelussaan tiistaina maanmiehensä Sanderson Lamin. 

Mainos:

Snookerkiertueen nykyaikataulun armottomuus on erityisen selkeästi nähtävissä Judd Trumpin kohdalla. Sunnuntai-iltana Cheltenhamissa World Grand Prixin voittoa juhlineen vasuritähden pitäisi olla jo maanantai-iltana Motorpoint Arenalla kohtaamassa German Mastersin välieräpaikalla kaikki yllättänyt Duane Jones. 

Trumpin vire on ollut alkuvuodesta todella vahva, mutta pitkä viikko Walesissa saattaa olla paljon pyydetty hurjan määrän snookeria viime viikkoina pelanneelle 29-vuotiaalle, ja hyvävireinen Jones uskoo varmasti mahdollisuuksiinsa maanantaina.

Viime vuonna turnaus Cardiffissa päättyi John Higginsin voitonjuhliin, mutta tällä kaudella skottilegenda on ollut pahasti tuuliajolla. China Championshipin syksyinen finaalipaikka on kauden ainoa väläytys, ja alkuvuoden osalta Higginsin tilastot ovat jo todella rumat: jokainen kolmesta pelatusta turnauksesta on päättynyt avauskierroksen tappioon. Helpolla ei kelkka käänny myöskään maanantaina, sillä vastaan avausottelussa asettuu toinen skottimaailmanmestari Graeme Dott. 

Hull pitkästä aikaa lavetilla

Robin Hull nähtiin viimeksi ammattilaisareenoilla ennen joulua, joten Welsh Openia on suomalaisen osalta edeltänyt pitkä valmistautumisjakso. Kovana harjoittelijana tunnettu Hull on varmasti laittanut tarvittavat tunnit sisään, ja on valmis haastamaan avausottelussaan vaikean vastuksen, rankinginsijalta 34 löytyvän Gary Wilsonin.

Wilsonin kausi on ollut tasaisen varma: kohokohta on alkuvuoden World Openin puolivälieräpaikka, mutta muutenkin voittoja avauskierrosten otteluista on tullut tasaiseen tahtiin. Terveysvaivojen kanssa tuskaillut Hull sen sijaan pelasi syyskauden aikana vain kerran turnauksen kolmannella kierroksella.

Keskinäisiä otteluita löytyy ammattilaisvuosilta kaksikon välillä kaksi, ja molemmat ovat päättyneet suomalaisen voittoon, joten mikään ylitsepääsemätön este ei Hullille tiistai-iltapäivän ottelun pitäisi olla, etenkin kun valmistautuminen on pitkähkön tauon jälkeen varmasti kunnossa.

Welsh Open -turnauksen otteluita pääset tutusti seuraamaan läpi viikon Eurosportin kanavoilta, sekä myös Unibet-TV:n välityksellä. Unibetin ilmaiseen live stream -mahdollisuuteen ja turnauksen kahden ensimmäisen päivän otteluohjelmaan pääset tutustumaan TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliHurja alkuvuosi sai jatkoa – Trump World Grand Prix -voittoon
Seuraava artikkeliRonnie O’Sullivan aloittaa urakan Welsh Openissa – ottelu näkyy suorana lähetyksenä